2013 m. rugpjūčio 19 d., pirmadienis

Kaip mes užmiegame per keturias valandas



20.00 Man šauna mintis, kad jau laikas migdyti mažę. Balkanų moteris kažkur virtuvėje paskendusi sodo gėrybių maišuose. Tad nedrąsiai pasiūlau miegutį mažei aš pats.
Susitariame taip -  pažiūrime vieną filmuką apie princesę ir vieną apie Džeronimą. Tada paskui miegoti.
20.25 Man atėjo klastinga mintis aprengti pižama mažę, kol žiūrime filmukus. Nes princesės filmukas klaikiai ilgas.
Pižamos randu tik viršų.
20.29 BM atsisako bendradarbiauti pižamos apatinės dalies suradimo klausimu. Ją kankina slyvų padažo receptūros problema.
20.45 Kadangi nėra pižamos kelnių, tai mažė protesto ženklan nusimauna  ir triusikus.
20.55 Nušveisti koridoriuje raudoni  triusikai pakliūna BM į akis. Slyvų padažo problema  dingsta  Aiškiai pastebimi maišto ženklai koridoriuje priverčia BM spręsti problemą.
21.02 Po ilgų diskusijų išjungiame Džeronimą ir susipykę su tėte  einame valytis dantukų. Pasako – aš pati. Paliekama mažė viena vonioje.
21.30  Einame gelbėti vonion vaiko, nes įtartinai tylu. Vaikas anglišku stiliumi kamščiu užkimšęs kriauklę organizuoja vandenyje  valčių varžybas su parankinėmis priemonėmis  (mamos kosmetika).
21.31 Mama po savo kosmetikos  apžiūros žaibu perima miegojimo reikalų  tvarkymą ir paguldo mažę per dvi minutes.
21.33 Pats griūnu lovon miegoti. Per dieną du sodai.
Apie 22.22. Pasigirsta miegamajame tylus klausimas – o mamos nėra? Per miegus kažką suniurnu. Mažas balselis supranta tai kaip pritarimą ir op, lovoje jau susirango mažė. Paaiškina -  negalėjo savo lovelėje užmigti. Ginčytis neturiu jėgų. Abu užmiegame.

Jau beveik 24.00. Nustatomas laikas iš BM, patamsyje atslinkusios savo lovon  nuo kompo miegoti, klyksmo. Ji vos nesutraiškė lovoje savo  vaiko.
Mažė greituoju būdu pernešama į savo lovytę. Aš per miegus gaunu velnių už nepedagogišką elgseną. Atbėga katė ir pradeda kniaukti. Ji pagal triukšmo lygį nustatė, kad jau  rytas ir jai reikia skubiai  pusryčių. Nes vėliau visi išeis ir ji liks visą dieną be maisto.
24.00 Užmiegame  atrodo visi.
Tik keturios valandos ir namie jau karaliauja miegas.



Komentarų nėra: