2009 m. balandžio 5 d., sekmadienis

Prasidėjo juokingiausias futbolo čempionatas

Taip prasidėjo juokingiausias futbolo čempionatas. Ne Zimbabvėje ar El Salvadore - o Lietuvoje. Dalyvauja kažkokia Pakruojo Kruoja bei kitos saviveiklos komandos, Kruoja per pirmas rungtynes gavo 4-0 nuo Ekrano. Labai nedaug mano galva...
Čempionate nedalyvauja dėl intrigų pastarųjų metų stipriausia komanda Kaunas bei du istoriniai futbolo klubai Vilniaus Žalgiris bei Klaipėdos Atlantas.
Mano galva LFF turi būti perrinkta po tokių bajerių. Nes situacija visiškai skandalinga.

16 komentarų:

Partizanas rašė...

Bala nematė futbolo...

Rytas- vienintelė komanda, du kartus laimėjusi EuroCup'ą.

RYTAS, JĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖ!!!!!!!!!!!!

O trečiadienį patvarkisime ir didžiausią Lietuvos kaimą, turintį auksinį tualetą.

Unknown rašė...

Rytas, joooooo

cgedas rašė...

Futbolo čempionatas tikrai nesąmonė. Bet kalta ne tik LFF, bet ir daugumos klubų vaduku, etc. Apskritai reiktų kažkokiu būdu visus pakeisti.

Unknown rašė...

Sutinku - plaukuota Romanovo ranka labai matoma.
Bet LFF pozicija: viskas gerai, puikioji markize, irgi yra žlugdanti Lietuvos futbolą.
Varanavičius gavo postą UEFA ir movė iš šito nesąmonių krašto neatsisukdamas. Kartu paliko bombą ilgiems metams.
Šiaip gaila vaikų , kurie dabar treniruojasi link profesionalų. Nebus jiems kur žaisti.

cgedas rašė...

Hm, kiek suprantu, tos europinės pareigos - visuomeninės, tai iš LFF vadovų lyg nesitraukė...ar traukėsi?

Bet kokiu atveju, jei laiko Varanavičių irgi atpirkimo ožiu, belieka džiaugtis: Lietuvos prie Europos nepriartino - dabar daugiau šansų, kad priartins Europą prie Lietuvos:)

vapas rašė...

Pakartoju, tą patį komentarą, kuris buvo publikuotas kitur.

1. Prieš maždaug 3 metus į LMKL atėjo Klaipėdos "Lemminkainen". Pirmuose sezonuose trigubai pralošdavo varžovėms. Šįmet reguliariam sezone buvo 3.

2. Pakruojo komanda, jei neklystu, praėjusiame sezone tvirtino, kad jie visada remsis daugiau vietiniais žaidėjais, nes tik taip galima pritraukti žiūrovus ir pan. Ar gali būt geresnis futbolo populiarinimas?

3. Dėl kokių intrigų nestartavo FBK? Patys nenorėjo dalyvauti A lygos pirmenybėse. Atlantas taip pat. Vilniaus Žalgiris, teoriškai net neturi komandos. Apie ką kalbama. Klubai nenori dalyvauti, o po to skundžiasi, kad jiems neleidžia.

4. Intrigomis įvardinsime Romanovo pasisakymus. Taip, jis tvirtino, kad visos lažybos ir papirkinėjimas atėjo iš tokių šalių kaip Škotija. Palaukit, palaukit, kieno remiamas klubas žaidžia Škotijoje... ai tiesa. Romanovo.. tai tipo pats atneši nelegalias lažybas į Lietuvą, o po to apkaltini kitus klubus. Kažkas man nesiriša.

5. Dėl ko reikia perrinkti valdybą? Dėl to, kad pagaliau pradėjo turėti savo tvirtą nuomonę ir nešokti pagal kitų dūdelę?

6. Kuo pasikeistų A lygos čempionatas? Troy, juk iš tavo išvardintų klubų tik Žalgiris norėjo dalyvauti A lygoje.

7. Na taip sunku Romanovui tiek investavus nelaimėti A lygos. Čia išeina panašiai, kaip ir "Chimki" vadovams galvos skausmas "Lietuvos ryto" nunešta taurė.

8. Sutinku, kad čempionatas su Atlantu, Žalgiriu ir FBK būtų įdomesnis, bet man juokingai skamba V. Lekevičiaus pasisakymai, a la: Surinkome geriausius žemaičius, bet mums neleidžia tobulinti įgūdžių žaidžiant aukščiausiu lygiu. Kas liepė atsisakyti dalyvavimo A lygoje? NIEKAS.

Unknown rašė...

1.Buvo problemos LFF bendraujant su klubais. Bet LFF nuėjo lengviausiu keliu, be didelių derybų įspraudė į kampą du klubus. Ir pablogino čempionatą. Ar tvirtinsi kad Alyga dabar geresnė. Ar LFF derybų tikslas buvo pasiekti geresnius rezultatus ar eliminuoti kai ką iš futbolo.
2. Jei sportiniu principu komanda patekusi į čempą pakyla aukštyn - viskas gerai, kokios problemos. Bet jei aukštyn keliamos komandos be jokio sportinio principo? Kruoja buvo bene šešta pirmoje lygoje? Ateityje viskas bus sprendžiama LFF kabinete, o ne aikštėje...
3. LFF turi jausti atsakomybę už rezultatus. A lyga šiemet tragedija. Tad turi LFF pareigūnai atsistatydinti. Jei juos vėl perrinks - tada taip.
4. Vilniaus Žalgiris(komanda yra ir treniruojasi) tiek pat istorinis klubas kaip ir Kauno Žalgiris. Kodėl jo nereikia gelbėti?

Partizanas rašė...

Dėl Vilniaus futbolo nežinau, bet Kauno Ž A L G R Y B I O gelbėt TIKRAI NEREIKIA. Reikia nudobt, kad nesikankintų.

vapas rašė...

1. Gal žinai kažką, ko aš nežinau, tai pasidalink. Kaip FBK ir Atlantas buvo įsprausti į kampą? Juk abu klubai turėjo A lygos licenzijas ir niekas netrukdė jiems žaisti A lygoje. Patys klubai pareiškė, kad nenori žaisti A lygoje.
2. LFF uždraudė žaisti I lygoje, o ne A lygoje. Taip, kad taip ar taip tų dviejų komandų nebūtų A lygoje.
3. Žaisti A lygoje siūlė visoms komandoms nuo viršaus iš eilės. Jei klubas atsisako žaisti, tai jo ir nepriversi. Priimti klubai sportiniu principu užėmę aukštesnes vietas ir patys norėję žaisti.
4. Ką blogo padarė LFF su A lyga? Priėmė 4 komandas iš I lygos? Būtų nepriėmę, būtų A lyga su 4 komandom. Kažin nebūtų didesnė tragedija?

vapas rašė...

p.s. deja, bet kaip klubas neaišku ar Žalgiris egzistuoja. Taip egzistuoja treneris ir žaidėjai, kurie nepriklauso jokiam klubui.

1. Kastujavo Žalgiris skolingas atlyginimus už visus metus, taip kad jis negali dalyvauti tol, kol neatsiskaitys su žaidėjais ir nepatvirtins, kad šįmet po mėnesio taip pat nebus. To nepadarė vadinas negali žaist. Be to buvo pasigirdę gandų, kad visi žaidėjai ir treneris nutraukė sutartį, taip, kad ten tuomet liko tik buhalterė :) Ar ji viena už 11 žaidėjų lakstys?

2. Priėmus naująjį Žalgirį būtų iš vis ne pagal sportinį principą, nes tai naujas klubas. Taip žaidėjai iš seno klubo, bet jie neturėjo nei stadiono, nei sutarčių su klubu, nes toks iki galo nebuvo sukurtas.

Unknown rašė...

Mielas Vapai, Produktas prarado apie 50 rpoc. vertės ir aš kaip galimas jo vartotojas nenoriu jo tokio vartoti.
Visokie biurokratiniai LFF burtažodžiai manęs nedomina. Kuriuos pastebiu labai gerai tamsta įvaldęs, matyt irgi iš futbolo biurokratijos...
Bet kuri save gerbianti įmonė, kai jos produktas prarado tiek vertės turėtų imtis bent jau organizacijos pertvarkymų. Tik tokia valdymo logika.
P.S.Pakruojo Kruojos priėmimas jam sportinis principas, Vilniaus Žalgirio - nesportinis.
Viso gero. Nebeturiu ką diskutuoti.

vapas rašė...

Suprantu, kad nebeatsakysi, bet aš dar kartą paleisiu į tyrus savo klausimą.

1. Ką LFF turėjo daryti? Juk tiek Atlantas, tiek FBK PATYS pareiškė, kad pasitraukia iš A lygos. Tuomet A lyga ir prarado 50% savo vertės. Nori pasakyti, kad tuomet LFF turėjo klauptis ant kelių ir maldauti, kad šie klubai grįžtų?

2. Nu atsakyk, kuris Vilniaus Žalgiris turėjo būti A lygoje? Naujai sukurtas (nežaidęs nei I, nei II, net mėgėjų varžybose). Ar vadinamas Kastujavo. Neatsiskaitęs su žaidėjais ir neturintis pinigų. Na „Kruoja“ neatsirado iš oro, ji žaidė I lygoje ir iš ten pakilo.

p.s. jokios futbolo biurokratijos. Tiesiog sveika logika, kad jei turi savo įsitikinimų, tai jų ir laikaisi. Kaip ir tamsta.

p.p.s. iš tavęs išgirdau tik vieną argumentą. A lyga susilpnėjo ir man ji tokia neįdomi. O dėl ko ji susilpnėjo man nusišvilpt. Visada kalta federacija.

p.p.p.s. galima būtų pvz. pasidomėti kodėl FBK ar Atlantas pasitraukė iš tos A lygos.

Unknown rašė...

p.p.p.s. galima būtų pvz. pasidomėti kodėl FBK ar Atlantas pasitraukė iš tos A lygos.

Šitas ir man įdomu. Ar tai medinio buratino sąmokslai?

vapas rašė...

Nežinau kiek tikslu, bet jie skelbė, jog jiems nepatiko korupcija ir Šiaulių/Panevėžio mafija futbole (kuri pasak V. Romanovo atkeliavo iš Škotijos (įdomu per kurį klubą)) ir nepatiko, A lygos organizavimas. Ir nesvarbu, kad A lygą organizavo NFKA, kuriai vadovavo FBK prezidentas.

vapas rašė...

Taip pat radau informacijos, kad nuo šio sezono turėjo būti įdiegta apie lažybas pranešanti sistema bei punktas, kuris neleistų klube turėti daugiau nei du iš kitos komandos pasiskolintus futbolininkus. O FBK, Atlantas, Šilutė glaudžiai susiję ir dažnai rotuodavo žaidėjai.

Unknown rašė...

Kruoja jau gavo 0-6. Prognozuoju bus ir 0-10.