2010 m. kovo 10 d., trečiadienis

20, valio...

Visi raudos rytoj ar tokios valstybės siekėme? Aišku ne tokios.
Bet blaivia kol kas galva palyginu su Smetonos Lietuva. Kai Smetonos Lietuvai buvo 20 metų ji buvo labiau palenktu kaklu dėka lenkų, vokiečių ir Kremliaus. Mūsų dabartiniai 20 metų leidžia dar atsikvėpti laisviau. Yra aišku savų petrų cvirkų ir dabar, kai kurie jų gal naivūs kaip salomėjai, bet dauguma kaip ir anksčiau gauna savo sidabrinius toje pačioje ambasadoje. Va vėl praslydo spaudoje kaip anglų privačios tv kūrėjas kažkoks baronas uoliai tarnavo Kremliui. Tai čia Anglijoje, kur sunkiau papirkti. Tai galime įsivaizduoti koks parsidavimo mastas mūsų varganoje žemėje, kur žmonės ir žurnalistai pigūs.
Dar gerai kad pastabdo konservus Landsbergis, neleidžia visai nusiristi parsidavusios partijos duobėn. Kur tūno visos kitos. Bet ir jis per mažai žiūri emigracijos ir demografijos.
Bet vėlgi – iš esmės bendra protingų suvidurkintų žmonių suvidurkinta nuomonė teisinga ir viltinga: valstybė nekokia, bet kitokios ir neturėsime, saugokim šitą,, reikia kastis patiems, tolyn nuo Rusijos, artyn Europos.
Taigi dabartinis 20metis dar teikia šiokių tokių vilčių palyginus su smetoniškuoju 20mečiu.

Valio…

7 komentarai:

Lorca rašė...

O pigu tai kiek?:))

Unknown rašė...

...atlyginimo minimumas arba bedarbio pašalpa.

Lorca rašė...

Troy, sveikinu!!!:)
Bėk į Verslo klasę:)

Minis rašė...

Troy, o ar isrinktuju pagarba rinkejams padidejo? Ar vadovu pagarba darbuotojams pasikeite? Ar vienas kita pradejom labiau gerbti? Jei ne, tai nieko geresnio nera, nei buvo Smetonos laikais.

Anonimiškas rašė...

Žmonės nori GEROS VALDŽIOS, bet ar patys geri? Jei tu stumdai silpnesnį ir pikdžiūgauji, kai kaimyną ar kolegą ištiko bėda, kaip paskui liežuvis apsiverčia sakyti: "Kubilius, bl, padla, bl, atima, bl, pensijas, bl, iš silpnesnių, bl". Duodi kyšius, kai neprašo, paskui dėstai tiesas kitiems: "Korupcija, korupcija, kaip ne gėda!" Jei nieko negerbi, net savęs, KODĖL TAVE TURĖTŲ GERBTI KITI? Jei sakai, kad Lietuva bloga, ką tu padarei, kad taip nebebūtų?

Anonimiškas rašė...

Ir šiaip, su Švente!

grumlinas rašė...

Kad ir pavėluotai, bet SU!