2010 m. kovo 18 d., ketvirtadienis

Jonas Rūmuose - 1

Kaip pamenate Jonas laiku pastebėjo Lietuvos karalių žalia miškininko uniforma. Tai po kelių mėnesių atnešė savo vaisius – Jonas buvo paskirtas Rūmų rašytoju. Ir iškart Joną užgriuvo rūpesčiai. Biudžetas buvo didelis(vienos partijos pusmečio kyšių dydžio), o įsisavinti Jonas jo nemokėjo. Na kiek gali siekti vargšo rašytojo ribota fantazija piniginiais klausimais? Jei konjake XO nuo VSOP neatskiria. Karaliaus užduotis buvo trumpa:
- Suformuoti freilinas korpusas. Jaunas gražus liabai protingas mergas. Mylėti miškas ir karalius.
Jonui net apsalo širdis. Koks puikus darbas! Atrinkinėti jaunas gražias moteris… tik ką reiškia paskutinė frazė, kaip atskirti kuri myli miškas, o kuri ne? Vežti kandidates į mišką, paklaidinti ten visas ir žiūrėti paslapčia kuri pirma iš ten išeis? Ir ta frazė apie mylėti karalius, tai tiesiogine prasme ir kasdien, ar aplamai kaip instituciją. Na bet šitą problemą moterys gali išspręsti tiek, kiek karalius turės sveikatos. Mylėti miškas buvo svarbiau.
Merginos freilinų atrankoje apie meilę miškas jau buvo girdėję. Dresskode vyravo žalia spalva, Gelažnykas furomis skubiai vežė iš Milano bet ką kiek žalesnio atspalvio ponioms. Kai kuriose dailiose ausytėse kabojo tautinio beržo gabaliukai.
Ir visos užmiršo badaujančius Afrikos vaikus bei taiką pasaulyje, tik širdyje raudojo kertamo ąžuolo. O Širvį su beržu ir dalgiu citavo kas trečia. Atrankoje kvepėjo Lietuvos spygliuočių miškais ir kloniais. Jonas net susigraudino taip blogai galvojęs apie moteris anksčiau.

Ar Jonui pavyks atrinkti freilinas, ar lieps joms nešioti tik juodas kojines ir kur bus padėti raudantys buvę seimūnai. Apie tai galbūt sužinosite antroje dalyje. Jei spės...

9 komentarai:

Buka rašė...

Ak, aš, matyt, šiek tiek įsimylėjau rašytoją Joną... kokia atsakinga užduotis - atspindėti karaliaus ir jo aplinkos žmonių paveikslus savo sąmonės veidrodyje... koks turtingas turi būti dvasinis pasaulis... o koks glaudus ryšys su gamta...

Ką reiškia XO ir VSOP?

Unknown rašė...

VSOP - Very Superior Old Pale
XO - Extra old

Taip ry6ys su gamta...

Grippen rašė...

Labai suintrigavo. Su nekantrumu lauksiu tęsinio.

Anonimiškas rašė...

Jonas ir didelės babkės? žmogeliui delirium tremens ir ne kitaip

Anonimiškas rašė...

kurybiskai nepanaudotas grybu, uogu, pauksteliu ir zvereliu aspektas

Unknown rašė...

Žvėreliai - idėja.

Anonimiškas rašė...

"nuogas" protestas už gyvūnų teises? :D

moteris rašė...

tautinio beržo gabaliukai? koks dailiosios lyties įžeidimas!!!
smaragdai, Troy, smaragdai...

Unknown rašė...

Moterie, koks ryšys tarp smaragdo ir meilės miškui?
Nors, žalia spalva...