2010 m. kovo 31 d., trečiadienis

Kaip nustatyti fizikos profesorių jauname amžiuje

Talentą kartais sunku įžvelgti. Bet ankstyvoje jaunystėje viename žmoguje įžvelgėme retus analizės gebėjimus ir jis šiandien sėkmingai profesoriauja fizikos moksluose viename Prancūzijos universitete. Jau gal 20 metų....
Sportavome, ir sportuojant atsitinka visko. Įprastas kiekvieno vyruko veiksmas – pasipurtai, jei labai skauda – paguli ant žolės ar grindų, ir vėl į kovą. Bet tai paprasto vyruko kelias, ne fiziko. Fizikas išskaido poblemą į sudėtines dalis ir tas atskiras dalis analizuoja. Taigi būsimas profesorius smogia stipriai į kamuolį koja, kamuolys galingai atšoka nuo sienos ir trenkia būsimam profesoriui atgal į veidą. Fizikas apstulbsta nuo tokio trečiojo  Niutono dėsnio pritaikymo jam tiesiai į veidą ir pradeda analizuoti kas atsitiko. Pirmiausiai analizuoja tą dalį, kurioje kažkam skauda ir pasako nemirtingą, bet teisingą frazę:
- Oi, atsiprašau.
Po to analizuoja toliau ir pajaučia, kad kamuolys tai jam trenkė į veidą ir labai aštriai pajaučia analizuotą pirmoje dalyje skausmą savyje bei kraują iš nosies, todėl virsta ant žemės ir dejuoja, vartosi, šluostosi kraują.
Visi aplink griūna iš juoko, bet ko čia juoktis, taip gebantis analizuoti tapo optinės fizikos profesoriumi Prancūzijoje, o mes visi kiti įprastai reagavę trumpu b.l.e.t. be papildomos analizės tapome girtuokliais arba žmonų užgraužtais gausių šeimų tėvais.
Moralas: jei pamatysite kur vaiką panašiai anlizuojantį savo veiksmą ir atoveiksmį – gerbkite jį, tai gal būsimas chemijos profesorius Amerikoje.

5 komentarai:

Minis rašė...

Na, Troy, eilini karta isitikinu, kad kai uzaugsi nebusi geru literatu. Geras rasinelis buna tada, kai niekas negali prisikabinti prie jokiu smulkmenu ir tuomet rasytojas atrodo eruditas ir intelektualas, o skaitytojas menkysta ir vartotojas. Bet Tau iki to dar toli. Va skaitydamas si rasineli pats pasijuntu eruditu zinodmas, kad veiksmo ir atoveiksmio desnis nera antrasis Niutono desnis, bet treciasis, tai Tave moke dar vidurineje mokykloje. Rasydamas savo memuarus galetum labiau pasistenkt prisimint detales, o ne prikurt visokiu tikroves neatitinkanciu (nors is tiesu, kas gi raso apie tikrove, visi tik ir fantazuoja).

fanta rašė...

Pritariu. Trojus tinka tik į žurnaliūgas, tie nesijaudina dėl tokių smulkmenų, kaip Niutono dėsniai.

O Minis užaugęs galės būti tik fiziku. Nes nepasistengia teisingai rašyti žodį "pasistengt".

Unknown rašė...

Redaktoriai b.l.e.t.!!!!!!

Pataisiau

pi-Ratas rašė...

Sakyčiau neteisingai interpretuota situacija. Reagavo jis į smūgį kaip išauklėtas vaikas. O domėtis fizika gal būt pradėjo kaip tik po šio smūgio. Sakyčiau tu užfiksavai lemiamą smūgį jo gyvenime.

Unknown rašė...

Kaip obuolio smūgis Niutonui?