2010 m. rugsėjo 30 d., ketvirtadienis

Plovas su duobutėmis

Irgi taksistų istorija.
Uzbekijoje dirbo toks rusų diplomatas Palpalyčius. Visas toks senas, viską žino, dirbo diplomatu ir Irane, ir Azerbaidžane, ir Afganistane, viską žino. Tai jis gyrėsi ragavęs 600 plovų ir niekas jam naujo plovo neparodys, net ir Uzbekijoje. Tiesiog neįmanoma.
Tada toks garsus Taškento virėjas Volodia supyko ir pasakė – aš galiu. Padarysiu plovą kurio Azijoje jis nematė. Plovą su duobutėmis.
Na ir užsikabino Palpalyčius, įėjo į azartą, sako parodykite man tą Volodią, noriu patikrinti kas per naujas plovas, bet jei bus man žinomas ar neskanus – už balių aš nemoku..
Susivežė Volodia maisto produktus į gražiausią kalnų slėnį. Sukvietė svečių-teisėjų. Palyčius aplink vaikštinėja žiūri – ryžiai, degtinė, avinžirniai, medvilnės aliejus, geltonosios morkos, svogūnai, mėsa, o duobučių nemato. Volodia tik zują zuja aplink kazaną, kas pusvalandį pasiūlo svečiams po pialą degtinės. Pagamino, išvertė į liaganą, visi tik prisikimšo pilvus, sėdi stena, prilaiko rankomis išvirtusius nuo riebaus plovo pilvus, visiems sunku. Skanus tas bjaurybė Volodios plovas, Palyčius tik išdidus - skanu, bet nieko naujo, nemokės jis. Volodia tada išsitraukia kastuvėlį, iškasa duobutes, dar išpilsto po pialą degtinės ir sako - o dabar gulkitės pilvais į tas duobutes.
Visi pilvais į duobutes ir sukrito.

- Gerai? - klausia.

- Gerai, palengvėjo, - atsako svečiai-teisėjai.

- Štai jums ir nematytas plovas. Plovas su duobutėmis.


Palyčius balių apmokėjo tylomis.

2 komentarai:

Minis rašė...

As tai panasu anekdota is ukrainieciu valganciu arbuzus girdejau.

Unknown rašė...

Dar Borchesas rašė - yra tik keturi istorijų siužetai.