2011 m. birželio 27 d., pirmadienis

Du organizavimo būdai

Abi mes protingi. Tai apie Balkanų moterį ir mane. Bet vienas gal labiau.
Tačiau nuo pradžių.
Siekiant išvengti nesutarimų ji planavo pirmą ilgo savaitgalio dieną, aš antrą. Trečioji buvo atiduota giminėms. Pasakoju kaip pavyko.
Pirmoji diena
Iš ryto tris valandas mane išleido ant dviračio į laukus pasigaminti kiek endorfino nuotaikos pagerinimui. Pasigaminau ir laimingas gulėjau vonioje. Paskambino Balkanų moteris ir pasakė šašlykai jau paruošti, atvažiuok. Visiško atsipalaidavimo tikslu  net savo opelį buvau pe r klaidą atidavęs jai. Tad paklausiau o kaip atvažiuoti  į tą sodą.  Maloniai paaiškino -71 mikriuku.
Smagiai  nusiteikęs laukiau 71 mikriuko. Palaukus 45 minutes man atsirado šiokie tokie įtarimai. Paskambinau savo moteriai ar  tikrai važinėja šis mikriukas. Moteris tuojau pasitikrino  ir pranešė, kad ne. Savaitgaliais atrodo - ne.  Pyktelėjau,  išreiškiau abejones jos planavimo gebėjimais  ir tada moteris pasiūlė važiuoti bet kokiu iki LUKoilo Eišiškių plente, ji žaibu atvažiuos pasiimti. Pakeleiviniu transportu nusikasiau iki Lukoilo. Vėl stoviu laukiu. Visa s laikas atvažiuoti žaibu praėjo. Vėl skambinu, k u r  t  u. Ji  - taigi laukiu degalinėje. Ir staiga - tyla kooookia būna kai pagaunamas šnipas... šauktukas oi. Garsai ėėėėė. Ir tyliai -  aš stoviu Statoile.
Bliamba, sakau, matau tą Statoilą, niekur nebevažiuok, aš geriau pats iki tavęs ateisiu. Taip bus geriau.
Bet šašlykai buvo geri, moteris savikritiškai pripažino, kad tai tas pats buvęs variantas"suk į dešinę, oi, ne , į kitą dešinę". Bet tiek to ...
Antra diena, buvo jau ne tokia pinkli. Ukmergės dvarai ir Deltuvos mūšio imitacija buvo mano planuoti, tai beveik minutės tikslumu. Kai vieną kartą suabejojau Siesikų kryptimi tai moteris net atsisakė žiūrėti žemėlapį. Pats  sakė. Taip ir nesupratau ar pergyvena labai dėl savo nesėkmingos pirmos dienos, ar visiškai pasitiki manimi. Nors tai irgi visiškai neįtikėtina.
Dar noriu pagirti eurokomisarą Šemetą. Kuklus Krikštėnų dvaras puikiausiai restauruotas, parkas su tvenkiniasi ir tilteliais  beveik įrengtas, vienu žodžiu man ramu - eurokomisaro alga ramiai teka į gražų lietuvišką dvarą, jokių ispanijų ir šveicarijos bankų. Kad visi taip...Ne eurokomisaras Matulaitis savo Siesikų dvarą restauruoja ilgiau. Na bet jo tai renesansinis, visiška senovė ir egzotika.
Deltuvos mūšio kariai kai kurie smarkiai svyravo dar prieš mūšį, net turėjau abejonių ar išlaikys, bet artilerijos kanonada pažadino ir rikiuotė išlaikė karius ant kojų iki pat mūšio pabaigos. Irgi renginiui pliusiukas.

4 komentarai:

viz3 rašė...

Manyje tūnantis konservatorius išspaudė susimylėjimo ašarą regėdamas komisaro tapsmą dvarininku.
Tas pats konservatorius sunerimo, pačiam pirmam sakiny pamatęs Troy dvejones dėl savo lyties...:)

Unknown rašė...

feminizmas pagavo...

Aurius rašė...

Ačiū, kad Deltuvą aplankei. Deltuva buvo dižiausia, bet vaidino hebra prastai. rusai turėjo dažniau žūti, bet buvo labai švarūs ir nenorėjo teptis uniformą.
O šiaip apie gėrimą. Baltarusai apie mus kažkada pasakė: jau mes geriame, rusai geria, bet kaip jūs Lietuviai geriat tai jau...

Unknown rašė...

Rusai turėjo dažniau žūti- metų frazė. :)