2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Pirmi dar karšti įspūdžiai apie Google plius

Mane ten(į G+) kelis kartus kvietėm ir  sakė bus ohoho. Neatlaikė širdis būsimų panegirikų ir tūkstančių skaitovų gausos. Nuėjau, pamačiau, nusivyliau.
Pirmiausia ermyderis. Daug visko, neaišku, ratai(ne akyse, šiaip iš žmonių padaryti), statistikos padorios kaip blogspote nėra - kas iš kur kiek atėjo.
Antra, vyrauja jau nauja karta, kuri pasaulį suvokia tik per paveiksliukus  ir suvokia pasaulį tik dabar(ateities, praeities ten nėra), paskaito porą valandų ir vsio, tu jau paraštėse. Man ramiau su tais, kurie ne tik paveiksliukus mėgsta, bet ir raides. O čia blogspote koks Minis paima ir pasako, ei , tu šitą jau rašei prieš du metus. Jauti kad  žmonės tave pamena šiek tiek.
Trečia, per tris žinutes aš jau atsibodau. Pirma žinutė +14, po to +19, trečia - +5. Nebetinku ton gyvenimo šventėn.
Kai blogspote tos pačios žinutės vertinamos stabiliau +11 +11 +8. Blogspote vertinama ištikimybė, tradicija ir stabilumas.
Linkstu likti tik čia, dar pabandinėsiu G+, bet labai abejoju savo ilgalaikiu nardymu į tuos prekybcentriškos kartos makaluojamus  verpetus.

11 komentarų:

Mantas rašė...

Problema, kad ėjote ten, nežinodamas, ko norite - populiarumo, diskusijos, įdomių nuomonių, naujienų, papildomų skaitytojų tinklaraščiui?.. Kai žinai, ko nori, gali užsiimti tuo: susitvarkyti tinkamai "ratus", susiburti įdomų kolektyvą diskusijoms, ar pirštis visiems į draugus populiarumo didinimui...

fanta rašė...

Esi labai teisus.
ermyderis.
karta, kuri pasaulį suvokia tik per paveiksliukus ir suvokia pasaulį tik dabar(ateities, praeities nėra)
ramiau su tais, kurie ne tik paveiksliukus mėgsta, bet ir raides.
---------------
Pasakysiu daugiau: rimti žmonės išvis internetų neskaito ir juose nerašo. Rimti žmonės rašo Kultūros Baruose, Metuose. Mažiau rimti- Šiaurės Atėnuose ir Nemune. Rimti žmonės rašo romanus, pjeses, memuarus. Mažiau rimti rašo į kalendorių plėšomais lapeliais.
Bet, išleidęs knygą, pranešk apie ją internete, nes neatpažinsime tavęs knygyne... :(

Unknown rašė...

Mantas pataikė, net pyktelėjau, į esmę. Pirma reikėjo sugalvot ko noriu...
Fanta, knygų kaip ir laikraščių leidyba lietuviškai yra inteligentščinos kvailystė. Finansinio rezultato nėra.

grumlinas rašė...

Все побежали - и я побежал...
Taip tu paskui visus ir šulinin BULDYNKŠT... ;)
Yra G+ rašančių (aš ne, aš tik retransliuoju savo rašliavas iš trijų savo blogų ir komentuoju tai, kas mane užkabina), bet tokių nedaug.
Ką labiau matyčiau kaip G+ (netgi)paskirtį - galimybę naudotis jau kitų atrinktomis įdomybėmis, nes vistik atsifiltruoja įdomesni dalykai, kaip kad man LJas yra tam tikras įdomeių dalykų filtras. Bet tam, be abejo, reikia susikurti atitinkamus ratus, nes visokio triukšmo ten daug praeina

Unknown rašė...

Žiūriu palaipsniui palaipsniui protingų vedamas suprasiu kurlink ....
Svarbu įsivelti į mūšį.

Skirtumas rašė...

troy, o aš ėmiau abejoti ar supratote fantos sarkazmą...

Na o bet tačiau, troy, aš jums pašarinsiu ratų. Pabandykite ten paskaitinėti.

Naudokite "hashtagus". Pvz rašot apie regbį, rašot:

#regbis
regbis tai toks žaidimas, kur va tokios taisyklės:...

O beje, ar yr čia ar wikipedijoj ar kur nors kitur, jūsų aprūvinta info apie regbio taisykles? Nes pagrindines lyg ir suprantu, bet smulkmenų nežinau. Šiaip pažiūrau kartais per kokius eurosportus ar kitus televizus...

Tai va, o paskui galėsite tuos hastagų searčus užsiseivinti ir sekti tam tikras naujienas, kurios jums gal rūpi. (Pvz. paspauskit G+'e searčą ant #Liudvikas_Andriulis_Konge (prieš tai įsidėkit į ratus Liudviką ir palaukit, kol jis jus įsidės, jei dar taip neįvyko) spauskit "best of" ir galėsite skaityti jo istoriją Konge, katra neprastesnė nei jūsų kalnų istorijos)

Antras patarimas: nesirūpinti, kad gal ką svarbaus praleidot. Nepraleidot. Jei svarbu/įdomu/juokinga bus rešarinta tiek kartų ir taip ilgai, kad tikrai pastebėsite! :)

P.S. pas mane jau 22 ratai, o skaitau paprastai 2-3. Visi kiti reikalingi tam tikros informacijos šarinimui (pvz. įdomia intymia fotke dalinuosi su draugais, o kokią nors gražesnę rešarinu ir Fotografams Lietuviams bei Fotografams užsieniečiams).

Skirtumas rašė...

Ir vėl varnelės neužsidėjau...

grumlinas rašė...

Papildydamas Skirtumą kaslink ratų - nebūtina visus sekti, nes užsimuši. Sukuri ratą "Flooderiai", ten sumeti visus, ko nenori skaityti, nustatai jiems "Nieko nerodyti mano pagrindiniame sraute" ir psio - jie dingsta iš tavo akiračio. O postindamas pajungi tą ratą, tad ir jie mato tavo įrašus, ir tu matai, jei jie komentuoja. Aš taip elgiuosi su hiper-aktyviais jutūbo barškaliais ir šiaip ištisiniais svetimo kontento retransliuotojais, nes tarp tų triukšmadarių dingsta žmonės

Unknown rašė...

Skirtumai, hastagų srewchų nemoku užseivinti.
Bet ratą paėmiau...
Fantos irgi tik kas trečią sarkazmą pajuntu...

Skirtumas rašė...

Jūs pirma pabandykite, o paskui sakykite, kad nemokate. O be to aš jums pašarinau keletą ratų - ne vieną ;) Imkit visus! Ma negaila...

Dėl "pirma pabandykite, o paskui sakykite, kad nemokate": įdėkite į paiešką ką nors su hashtag'u (kad ir tą patį #regbis) ir spauskite search. Tada susiraskite mygtuką "save this search". Tiesa ten kažkokia googlo chuinia, kad reikia dar spaust "best of" ką tai reiškia tai velns žin. Bet kuriuo atveju, ten, po tuo hashtagu jau yra ir Grumlino kokis tai paveiksliukas...

Unknown rašė...

OK Ok, Skirtumai.