2012 m. balandžio 16 d., pirmadienis

Respublika Belarus



Respublika Belarus vėl žaidžia su Europos Sąjunga  žaidimus. Paleidžia kelis kalintus opozicionierius, tiesiog akyse liberalėja. Matyt vengia taip sankcijų. Na mano galva ten niekas nesikeitė, nesikeičia ir nesikeis. Kol Lukašenka

Aš tiesiog prisiminiau ta tema savo asmeninius įspūdžius iš šitos šalies. Tiesa senoki, bet jau iš tų laikų kai  prie Lukašenkos.

Vyksta verslo derybos su galimais Lietuvos produkcijos pirkėjais. Partneriai šneka blėnius, tiksliau nusišneka, jei  tai galima apibūdinti tiesiais žodžiais. Bet biznis pas juos išplėtotas, taip negali būti, kad durni vadovai. Staiga jie pasiūlo apžiūrėti jų sandėlius už geležinkelio. Aš jau  nelabai ir noriu eiti, bet jie siūlo. Primygtinai.
Tada šalia geležinkelio bėgių dundant pro šalį traukiniams įvyksta normalus aiškus pokalbis su kortomis ant stalo. Išsiaiškiname. Partneriai visiškai protingi.
Sėkmingas  verslininkas kabinete net negalėjo  atvirai kalbėti. Įsitikinęs klausosi.

Kitas epizodas. Su Lietuvos diplomatu važiuojame vakarieniauti. Jis išlipa iš diplomatinės mašinos ir net nerakina. Kaip tai? Paaiškina. Turiu pastovią neoficialią apsaugą...ir rodo į kitą mašiną su tvirtais belarusiškais veidais. .

Trečias epizodas. Didelės gamyklos vadovas. Sėdėjau sako. Nedaug  – 3 mėnesius. Beveik visiems direktoriams teko po nedaug. Dabar jiems su mumis lengviau susišnekėti...

2 komentarai:

RascalLT rašė...

Būtų juokinga, jei nebūtų graudu. :(

Unknown rašė...

O galėjome būti braliukais kaip su latviais...