2013 m. vasario 19 d., antradienis

Tunelinis vyriškas matymas




Gerbiama mano žmona, kojinių aš nerandu ne iš durnumo ar kvailo vyriško tingumo, o tik dėl tunelinio matymo ypatybės būdingos tik vyrams. Prašau nerėkti ir išklausyti atidžiai manęs kodėl taip yra. Jūs, moterys, matote 200 žalios atspalvių ir šešiadešimt pilkos. Mes geriausiu atveju tik po vieną spalvą, o kai kurie vyrai ir tik vieną bendrą – žaliapilkę spalvą. Jūsų matymo laukas platus ir neribotas. Jūs pastebite viską. O mes, vargšai vyrai,  matome mažai, nes mūsų matymas – tunelinis.

Tikriausiai žinai, kad Eifelis Paryžiuje pastatė Eifelio bokštą. Ir visai tavęs durna nelaikau, prašau išklausyti iki galo. Bet Nobėlio premijos tai Eifelis negavo. O turėtų. Taigi pradėkime nuo to, kad jo pilnas vardas, kuris beveik niekam nežinomas yra Žanas Batistas Pablas Pikasas Eifelis de Tunelis. Nustebai? Klausyk toliau. Dar įdomiau. Taigi šitas de Tunelis išrado, ir atkreipk dėmesį koks niekšas išrado tik vyrams, taigi jis išrado tunelinį vyrišką matymą. Nobelio todėl negavo.  Tuneliniu savaime suprantama pavadino pagal savo pavardę - Tunelis. Ir nuo tada  vyrai labai kyrptingai pradėjo gyventi.  Jie mato tik kas jiems svarbu. Vieną daiktą. Pagal amžiaus grupes tai aišku skiriasi tie daiktai. Berniukui  – kamulys, paaugliui – mergina, vyrui - automobilis, diedukui - lašelinė. Detalės skiriasi. Kai kam  gali būti dar bonka, nuogos moteriškės (būna ir tokių patvirkusių vyrų), kam kompiuteris, o kam ministro lentelė anrt kabineto durų.

Kartais ir gerai tas tunelinis matymas, vyrai nesiblaško ir atkakliai  eina prie to daikto tunelio gale. Puiku  jei tai sutampa su žmonos ir šeimos planais. Aišku kai  kas nepatenka į vyro matymo lauką, tai viską kas lieka už tunelio visiškai nepermatomų sienų (to niekšo Eifelio de Tunelio darbas), tenka rinkti ir matyti žmonai – kaip antai – vaikų snarglius, kambario kampuose džiūvančias kojines, nuo persivalgymo virtuvėje svyruojančius tarakonus, pinigų trūkumą. Bet juk jei nebūtų vyriško tunelinio matymo, tai nebūtų jokio progreso. Pasaulis nejudėtų į priekį. Tas visapasaulinio progreso gėris  mano galva yra pakankama kompensacija už tunelinio vyriško matymo kai kuriuos nedidelius nepatogumus moterims.

Ir teisingai, ir paimk tas kojines. Čia, aš pakelsiu kojas. Taip, į skalbiankę. O jei liūdna, tai prisimink tą niekšą kuris išrado tunelinį matymą. Taip, Žanas Batistas Pablas Pikasas Eifelis de Tunelis, šaunuolė, iškart įsiminei...

Komentarų nėra: