2013 m. gegužės 23 d., ketvirtadienis

Turkas pasakoja pasaką Snieguolė ir septyni nykštukai


Mažė kas vakarą reikalauja  prieš užmiegant vis tos pačios pasakos apie Snieguolę ir septynis nykštukus. Kad nenukvėšti prisigalvoju įvairių variantų. Aišku ne mažei, sau....

Sniegolė ir septyni turkas 

Ai gyveno kartą gražus mergaitis  baltas kaip pamuk (lituvis - medvilnis).Vadino lituvis ji Sniegole.
Atėjo kartą piktas pamotė, kuris buvo gražus prieš dešimt metų,  ir veidrodėlis jai pasakė  koks gražus mergaitis  ir koks jau senas pamotė. Pamotė pasakė, kad  tu no kebabas paspringtum ir išvarė į Kalvarijas prie turgaus.
Tada septyni turkas paėmė  ją dirbti į kebabas. Didelis kebabas po 7 litas ir mažas po penki litas. Airanas – trys litas. Nu sako turkas septyni:
-         Dirbsi daug, akcija darysi, bus geras biznis. Po darbo  ateiti į mūsų namas, kur mūsų septyni lovelis. Ir ten gulėti su turkas.
Mergaitis – ką daryti. Sutikti.
Bet turkas turėti konkurentas. Azerbaidžanas. Kebabas geras, bet ne toks geras kai turkas kebabas. Konkurentas sakyti policija:
-         Turkas blogas. Baltas mergaitis guldyti į savo lovas.
Policija ateiti turkas namas. Turkas miegoti septyni savo lovas. Mergaitis dirbti kebabas po septyni litas. Policija pasakyti turkas yra geras  ir mušti azerbaidžanas.
Azerbaidžanas padaryti kerštas ir turkas kebabas įdėti nodas no žiurkė. Bet mergaitis alkanas pavargęs  ir suvalgyti tas blogas kebabas. Ateiti septyni turkas ir sakyti vai, vai, mergaitis baltas kaip medvilnis negyvas.
Bet tada ateiti policininkas kuris matyti  ir mylėti baltas mergaitis ir kviesti doktor. Doktor išgelbėti mergaitis. Visi šaukti valio, mušti azerbaidžanas, azerbaidžanas važiuoti Baku. Turkas kebabas vienas rajone. Visi  - turkas, policininkas, mergaitis -  gerti airanas, šokti. Kebabas akcija didelis – šeši litas.

4 komentarai:

viz3 rašė...

Jau dabar mokai ateities lietuvių kalbos, šaunuolis.

Unknown rašė...

Tobulėjam.

Taškas rašė...

Geras tekstas ir ypač pirmasis komentaras.

Unknown rašė...

kitą po komplimentų rašysiu ir be nosinių ir be paukščiukų.