2008 m. gruodžio 1 d., pirmadienis

Kukurūzinių spragėsių tortas su šokoladu

Balkanų moteris sekmadienį sugalvojo iškepti tortą. Naiviai sutikau. Niekada daugiau. Ir jūs neleiskite.
Tai buvo labai paprastas tortas sekmadieniui. Ntojo mėnesio nėštumo Balkanų moteris specialiai parinko paprastą receptą, kad nebūtų daug darbo.
Kukurūzinių spragėsių tortas su šokoladu.
Lengvai ir linksmai nušuoliavau parduotuvėn tų kukurūzinių dalių bei šokolado. Nupirkau net 5 pakelius. Kad būtų didelis tortas.
Grįžau ir sunervinau Balkanų moterį. Nupirkau ne spragėsius, o kažkokius traškučius. Kėblinau vėl. Radau pačioje apatinėje lentynoje spragėsius(TAI TIE PATYS POPKORNAI, KUR KINE, GALĖJO TAIP IR PASAKYTI...). Bet jau buvau mokytas ir paėmiau tik du pakelius.
Grįždamas sutikau visai susinervinusią Balkanų moterį. Ji apsirengė ir bėgo parduotuvėn riešutų - torto papuošimui. Užmiršo man paskambinti. Trečią kartą neišdrįso mane siųsti net būdama nėščia...
Grįžo. Užsidarė virtuvėje. Ir darė.
Po 15 minučių atėjo visai be veido, tik su pilvu ir atidarė visus langus. Iš virtuvės sklido degėsių tvaikas. Pasirodo tirpdamas šokoladas mikrobangėje užsidega. Torto kepėja atsisėdo ir pasakė - virtuvėn daugiau nei kojos. Suvalgysite ir taip.
Tuo metu atėjo svečias ir apsidžiaugė desertu. Spragėsiai su šokoladu. Tik kadangi pats apsitarnavo virtuvėje, tai nutarė patirpdyti šokoladu apipiltus spragėsius mikrobangėje.
Atspėjote. Vėl gaisras. Antras.
Nuo to momento žodžiai kukurūziniai spragėsiai, šokoladas ir tortas uždrausti minėti mūsų bute.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nemėgstu šokolado, nekenčiu kukurūzų. Todėl pikdžiugiškai šypsausi.

grumlinas rašė...

Siaubiakas...

fanta rašė...

Nenusimink. Tortas iš kukurūzų bet kuriuo atveju būtų išėjęs šlykštus.
Kitą savaitgalį geriau gaminkite tortą iš sausainių su kondensuotu pienu. Viršuje papuoškite spalvotais žele. Galima tautinėmis spalvomis.

Nupirksi daug pakelių sausainių, juos pamerksi į kondensuotą pieną. Arba į brendį, jeigu sugebėsi įtikint moterį, kad taip geriau.

(Pradiniais reisais nupirktus neteisingus sausainius pasidėsi į spintą valgyti vėliau, arba atiduot labdarai, arba paguodai, jei tortas pasirodys nevalgomas..)

Kai košė išmirks, padarysite tortą. (Neklausk manęs, kaip daryti- aš nežinau). Papuošite gražiais žele kubeliais, pabarstysite spalvotais žirniukais.
Įkiškite į šaldytuvą, jei ta pliurza atrodys pernelyg beformė- gal truputį sukietės. ...

Patiems valgyti nebūtina, svečiai suvalgys. Gal.

Anonimiškas rašė...

Galiu patvirtinti, kad Fanta gerai pasiūlė. Net man vieną sykį yra pavykę padaryti tortą iš sausainių ir kondensuoto pieno. Tai buvo labai seniai, todėl neatsimenu, ar taip, kaip Fanta sakė. Bet sudėtinės dalys tos pačios. Dar razinkų galima.

Unknown rašė...

Dar tyčiojatės...