2008 m. gruodžio 4 d., ketvirtadienis

Pažangaus jaunimo ikona - draugas ČE.


Sužlugdė visus darbus kuriuos pradėjo daryti. Vienintelis kuris gerai pavyko - kalėjimo viršininkas po revoliucijos Havanoje. Sušaudė nuo 1000 iki 4000 aukų(beje šaudė ir homoseksualus, tai kodėl pažangus janimas jį taip mėgsta?). Kartais pats. Vienintelis skirtumas nuo Pol Poto - Pol Potas mokėsi Paryžiuje.



4 komentarai:

grumlinas rašė...

Nepagavau minties, kuo TAU personaliai neįtiko Če? Nes visas tas propagandinis crap'as man primena tendencingas pusiautiesas apie mūsų partizanų judėjimą. Ten juk irgi buvo visko: ir gero, ir blogo...

Unknown rašė...

ČE mane erzina, kad tapo ikona ant marškinėlių, kurią visi nešioja ir net nesupranta kuo gali kvepėti tas varganas argentinietis.
Nešioti Če maškinėlius tai tas pats kas CCCP ant kepurės(bent jau Vilniuje mačiau degradus taip vaikštant). Nervina. Tai komunizmo propaganda.

grumlinas rašė...

O tu nepabandei pamąstyti kada prie progos, kodėl Če mitas tebegyvas, nežiūrint visų baisių istorijų apie jo kraugeriškumą? Gal jis vistik personifikuoja pasipriešinimą Amerikos imperializmui, kas vistik imponuoja nemažai daliai jaunimo, ypač trčiajame pasaulyje?
Perskaitęs visą tą anti-Če crap'ą, galiou pasakyti - jis buvo savo epochos kūdikis ir atitinkamai elgėsi. Kaip kad kokie Kronvelis, Robespjeras ar Saladinas savo laiku. Tiesiog mišką kertant - skiedros lekia. Neteisinu Če už jo veiklos ekestremumus porevoliucinėje Kuboje, tačiau derėtų atminti, kad retas iš mums žinomų veikėjų mirė už savo įsitikinimus. Priešs/nedraugus reikia gerbti.

fanta rašė...

комментирует обозреватель Радио Свобода Игорь Померанцев: «Слово "революционер" — эвфемизм. Че Гевара был серийным политическим убийцей. Его преступления задокументированы: он лично расстреливал предпринимателей и крестьян, стариков и подростков. Он был настоящим коммунистом и свято верил в идеологию социальной ненависти и коллективной вины. В XX веке имена лишь нескольких государственных и политических деятелей стали именами нарицательными. Че Гевара, наряду с Лениным, Гитлером и Сталиным, вошёл в их число. Надо признать, что чем жесточе политик, бесстыжей, кровожадней, тем больше у него шансов войти в историю. Мастера культуры хорошо знают, что злодеи — украшение любой книги, фильма, спектакля. Злодеи вселяют ужас и потому волнуют. Ради справедливости, к списку нарицательных имён ХХ века я бы всё же добавил имя Ганди. До конца жизни Ганди исповедовал ненасильственное сопротивление. Но о нём написано и придумано куда меньше, чем о тиранах ХХ века. В отличие от злодеев, Ганди вселяет надежду. Оставим злодеев искусству. А в жизни будем держаться Ганди».