2009 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis

Pataikėme su vėliava

Vėlė, vėliava. Nemanau kad kitų tautų flag, bandiera, standart taip gražiai susieti su protėviais kaip mūsų žodis vėliava. Taip pat mano giliu įsitikinimu mes daugiau karų laimėjome ypač pradiniame valstybės kūrimo etape dėl karių geresnio motyvavimo kautis.Vieni sako, kad dėl didesnio vyrų procento gimstant ar tų pačių vyrų geresnio vyriškumo, kiti dėl galingesnės indoeuropiečių atneštos kūno struktūros. Bet buvo visai kitaip.
Visada baisu stovėti mūšio rikiuotėje, dreba rankos, kojos, prakaitas muša. Staiga pakeli galvą ir matai - visi tavo protėviai tavo vėliavoje su tavimi. Vėliava net plazda kaip įsitempę, kaip skuba protėvių vėlės tau padėti. Jų ten šimtai atėjusių padėti vaikaičiui. Tad ramu – su protėviais mūsų visada daugiau, mes nugalėsime. Tad mano galva mes tiesiog fantastiškai pataikėme su vėliava ir jos reikšme. Po to jau pradėjome pralošinėti kai vėliava liko pavieto ar kunigaikščio ženklu. Ne vėlių sambūriu.
Aišku tos pirmosios mūsų vėliavos buvo labiau karingesnės nei dabartinė žmuidzinavičiškoji vėliava. Kaip ir dainos. Todėl kitokie ir buvome.

6 komentarai:

grumlinas rašė...

Yep, Vytis arba Gedimino stulpai raudoname lauke būtų tikrovikiau, nei Afrikos motyvas. Ale ką padarysi - Trispalvė telieka m9sų širdyse

Minis rašė...

man tai sitas rasinelis kazkodel atrodo lyg istrauktas is to kareivisko sienlaikrascio, t.y., neitrauktas, o tas kuriam politrukas pritare. Labai jau primena senus gerus laikus kai viskas buvo raudona, tik ta raudona spalva buvo siejama su proteviu pralietu krauju ir panasiomis nesamonemis.

Unknown rašė...

Vėlės, vėlės, o apie raudoną spalvą gi nieko??? Mini, kas per aliuzijos?

Minis rašė...

Troy, pakeisk savo rasinelyje zodi veles i raudona spalva ar krauja ar dar ka nors i ta pacia tema ir gausi grazu kareivisko sienlaikrascio tipo rasineli. Viskas taip patriotiska, kad net bloga. Troy, kaip Tu galvoji, ar patriotizmo savoka nera atgyvenusi siuolaikiniame post modernistiniame ir post industriniame vartojimo pasaulyje ?

pi-Ratas rašė...

Lietuvio dalia <
- būti patriotu (arba kaip kiti vadina nacionalistu)
- būti kosmopolitu (arba kaip aš vadinu - ant visko padėjusiu)

Unknown rašė...

Patriotizmas, krikščioniškasis atgimimas ir nacionalizmas.
Kitaip mūsų nebeliks.
Skaitykit Beresnevičių ir Šliogerį.