2010 m. sausio 14 d., ketvirtadienis

Vunderkindas perėjo per 12 universitetų

Pats nieko įdomaus nesugalvoju, tai skaitinėju tokį pažangų reiškinį kaip Laisvasis Universitetas. Bet ir ten pristatomas Stanislovas Tomas, citata:

Stanislovas TOMAS yra Paryžiaus Sorbonos universiteto ir Londono universiteto teisės doktorantas, R. Pakso teisinis atstovas Strasbūro Teisme, kuriame nagrinėjama ar apkaltos procesas nepažeidė žmogaus teisių, o taip pat kandidatas į Seimo narius Nr. 40 „Tvarkos ir teisingumo“ sąraše. Mokykloje Stanislovas buvo vunderkindu: peršoko iš šeštos klasės iš karto į aštuntą. Intelekto koeficientas: 156. Moka aštuonias užsienio kalbas, perėjo per 12 pasaulio universitetų. Studijuojant Briuselyje, jo magistriniam darbui vadovavo prof. Duncan Kennedy iš Harvardo universiteto – šiuolaikinio Amerikos teisinio realizmo tėvas-įkūrėjas. Ketverius metus jis dirbo teisininku-patarėju Europos Parlamente.
Keturis kartus Stanislovas dalyvavo Sorbonos universiteto okupacijoje. Lietuvoje – jau du kartus neteisėtai suimtas už studentų pasipriešinimo organizavimą prieš nemokamo mokslo naikinimą ir barikadų statymą. S. Tomas priklauso postmoderniam Kritinių teisės studijų judėjimui, yra Prancūzijos socialistų partijos narys.
Kai Stanislovui buvo 18 metų, jis autostopu apvažiavo 14 Europos valstybių.

Paksas turi retų gabumų pasirinkti draugų.

3 komentarai:

Aurelijus rašė...

bet tai tekstas koks:
"Pasipriešinimo organizavimą prieš ... barikadų statymą."

"Perėjo 12 universitetų" skamba panašiai kaip "yra buvęs užėjęs"

Anonimiškas rašė...

Man skamba kaip perėjo 12 moterų, ta prasme skamba visai nepadoriai...

Anonimiškas rašė...

Buvo vunderkindu - tai dabar jau nebe?