2009 m. vasario 28 d., šeštadienis

А не замахнуться ли нам на Шекспира нашего Вильама

LGBT toliau siautėja. Dvelkiant rožiniam politkorektiškumo vėjeliui Londono mokykloje suvaidintas spektaklis Romeo ir Džiuljeta , tfu .. Džiulianas.
Ką gi pataisysime ir Šekspyrą, jei LGBT reikia ko nors politkorektiško.

http://www.telegraph.co.uk/education/educationnews/4842414/Gay-Romeo-and-Julian-school-play-sparks-political-correctness-debate.html

Kas dar mūsų naujo laukia?
Jūratis ir Kastytis?

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Wilde'o biografija su detaliais sueities su smuklių vaikinais, kuriuos jis gausiai pirkdavo, aprašymais. Tiesa, "Alma Littera" dar kol kas neapsisprendė, bet ar maža Lietuvoje leidyklų?

Anonimiškas rašė...

Et, troyau, šia tema reikia tylėti. O tai ...

Anonimiškas rašė...

Šekspyras buvo homoseksualus :D

Unknown rašė...

Bet kuriuo atveju nepastebėjau, jog Džiuljeta iš tikro Džiulianas.

Anonimiškas rašė...

Lygiosios: A. Churginas Shakespeare'o "Sonetų" vertimuose vyrą pakeitė moterimi.

vilnis rašė...

Rusai jau seniai "zamachnulis", ir aš jau gal prieš trejus metus forume pasakojau apie keistoką baletą "Romeo ir Džuljeta", kurį pagal baltarusiško moldavo Radu Poklitaru pastatymą sušoko baltarusiai mūsų Kongresų rūmuose, o mano įspūdžiai buvo tokie,kad Džuljeta ten buvo tik šiaip sau, o tikrosios aistros ten siautėjo tarp Merkucijaus ir Romeo.
Dabar paieškojau internete nuorodų, ir radau, kad Didysis Maskvos teatras tą Poklitaru traktuotę pastatė dar 2003 metais:
"Как выяснилось на премьере, Джульетту ее официальный жених насиловал, Тибальд с мамашей Джульетты были любовниками, а Меркуцио – весельчак-гомосексуалист почти соблазнил своего друга Ромео."
Žr. http://www.newizv.ru/print/3427

grumlinas rašė...

Šiaip variantas "Jūratė ir Kastytė" kaip ir nieko būtų... ;)