2009 m. gegužės 14 d., ketvirtadienis

Apie protų nutekėjimą/iš Jonas Velse blogo






Kiek lietuvių studijuoja Jungtinėj Karalystėj?
Šiandien sužinojau, kad UCAS (stojimo į universitetus sistema) teikia statistiką apie žmones, kurie įstojo į universitetus Anglijoj, Škotijoj, Velse ir Šiaurės Airijoj. Jie pateikia tik palaidus skaičius, tai grafiką nupaišiau pats:
Kaip matosi, ES plačiai atvėrė universitetų duris studentams. Studijos trunka 3-4 metus, tai sudėjus trijų paskutinių metų įstojusių skaičių, gaunasi, kad šiuo metu JK tikrai mokosi 1735 studentai. Visas ISM'as :D Arba po 10,5 studento kiekvienam iš 166 JK Universitetų.
Įdomu, kaip dar viena aukštojo mokslo reforma atsilieps šiųmetei statistikai :)

1 komentaras:

fanta rašė...

Alternatyvos:

1. Jaunuoliai studijuoja Lietuvos universitetuose. Gauna diplomus. Darbo pagal specialybę Lietuvoje neranda. Arba net neieško, nes nori daugiau pinigų, šansų. Patraukia pasižvalgyt po pasaulį.
Galime didžiuotis, kad ruošiame Europai braškių skynėjus, kambarines ir krovikus su lietuviškais universitetiniais diplomais.

2. Jaunuoliai studijuoja Europos universitetuose. Gauna diplomus. Kai kurie paskui ten susiranda darbą pagal specialybę. Ne kambarinės, ne kroviko. Kai kurie- nesusiras, arba neiieškos, grįš į Lietuvą.
Galime pergyventi, kad Lietuvoje lietuviški diplomai gali neatlaikyt konkurencijos.