2009 m. gegužės 26 d., antradienis

Stanislovas Tomas nepasiduoda, kur nors jis pateks...

2009 m. birželio 7 d. rinkimai į Europos Parlamentą
Kaip be mūsų mylimo kandidato į visur - Stanislovo Tomo? Pajuodintos gražiausios oficialios biografijos detalės - mano.
STANISLOVAS TOMASIškėlė: Partija Tvarka ir teisingumasnumeris sąraše: 17Savarankiško politinės kampanijos dalyvio duomenys
Anketa
Biografija
Turto ir pajamųdeklaracijos
Interesų deklaracija
Kita
Kandidato biografija STANISLOVAS TOMAS KANDIDATAS Į EUROPOS PARLAMENTĄ IŠKELTAS PARTIJOS „TVARKA IR TEISINGUMAS“ Stanislovas Tomas gimė 1983 m. balandžio 14 d. Studijavo Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute. Po antro kurso išvyko studijuoti į užsienį. Studijavo Briuselio laisvajame universitete, Šv. Louis universitete, Europos teisės teorijos akademijoje, Flandrijos Liuveno katalikiškajame universitete, Namiuro jėzuitų universitete, Valonijos Liuveno katalikiškajame universitete, Latvijos universitete. Briuselio katalikiškajame universitete įgijo mokslinių tyrimų teisės magistro laipsnį. Yra trijų universitetų Europos teisės doktorantas, tyrėjas, dėstytojas. Rengdamas daktaro disertaciją sukūrė per 850 naujų mokslinių sąvokų ir apibrėžimų.Yra Lietuvos, Prancūzijos, JAV, Jungtinės Karalystės ir Belgijos mokslininkų sąjungų narys. Gyvendamas Paryžiuje aktyviai dalyvavo 2006 m. ir 2007 m. studentų sukilimuose. Šiuo metu kuria Paryžiaus studentų revoliucinės kovos muziejų. Yra buvusio Lietuvos Respublikos Prezidento Rolando Pakso teisinis atstovas Europos žmogaus teisių teisme, taip pat yra teisinis atstovas keliose bylose prieš LEO LT. Moka prancūzų, anglų, lenkų, olandų, ispanų, rusų, latvių ir vokiečių kalbas.

21 komentaras:

grumlinas rašė...

Yra toks vienas dalykas, kuris neskęsta ir eketyėje vis plūduriuoja ;)

kostia rašė...

zinai, o apie ta veikeja as pirmakart suzinojau is taves.

fanta rašė...

Matosi, kad jam žeurei neabejingas. Panašiai, kaip niekšo suvedžiota ir pamesta panelė.

(Besiperšančias insinuacijas praleisime, mūsų tai nedomina.)

Domina sukrečiantis studentavimo "darbo našumas". Paminėti 9 universitetai, kuriuose studijuota. Deja, nėra parašyta, per kiek metų. Trūksta našumo koeficiento (univers./met.). Kadangi jau esi pripažintas žymiausias šalies stanislavotomologas- gal galėtum papildyti tą spragą?

Unknown rašė...

Reiktu tyrineti, bet man ir taip aisku - viskas yra blefas.
Pradedant jo pavarde - negimtoji, sugalvota, kilme - nelietuvis.
Idomesnis kitas aspektas - kam toks Tomas reikalingas Paksui?

lietuvis rašė...

Fanta, jam dabar 26-eri. Tai gan sparčiai. Pagal anketą tai iš jų baigęs keturis. Kituose, matyt, per apsikeitimo programas studijavo.

Troy, kad ir kaip man patiktų tavo blogas, niekaip nesutinku, kad vardas, pavardė ir kilmė kažką reiškia. Rinkimuose žymiai svarbiau, ką žmogus daro Lietuvos labui.

O Paksui jis reikalingas tam, kad jis kietas teisininkas ir žmogaus teisių srityje. Jo argumentų Strasbūras neatmetė ir procesas vis dar vyksta :) Vėlgi, galim iki apsiputojimo nekęsti Pakso, bet tai nekeičia fakto, kad nušalintas jis buvo neteisingai, ir šitoj byloj Paksą palaiko visi protingi ir bent kiek mąstantys žmonės.

Cheers!

Unknown rašė...

Lietuvi, gal kiek per drąsiai pasakei apie protingus žmones ir Paksą?

Unknown rašė...

Radau kam reikia Paksui Tomo.Tomas kongenialiai gina Paksa. Ciatta i6 Tomo straipsnio:
http://www.luni.lt/index.php/2008_10_02_%22Kair%C4%97-de%C5%A1in%C4%97%22_Stanislovas_Tomas._%C4%AEvadas_%C4%AF_teis%C4%97s_nebuvim%C4%85_ir_teismin%C4%AF_%C5%A1amanizm%C4%85
Paimkime Paksą ir Borisovą. Paksas suteikė Borisovui pilietybę už nuopelnus Lietuvai, kadangi Borisovas tuo metu turėjo „Dariaus ir Girėno medalį už nuopelnus Lietuvai, už pastangas, garsinant Lietuvos vardą pasaulyje, ir už pagalbą, suteiktą Lietuvos integracijai į pasaulinę valstybių bendriją“ – tai yra oficiali formuluotė, kurią parašė tuometinis Prezidentas Adamkus. Klausimas: ar šitas medalis suteikia teisę į Lietuvos pilietybę už nuopelnus Lietuvai? Ką sako dvasios? Pilietybės įstatyme gyvena būtybė „nuopelnai“ ir Apdovanojimų įstatyme gyvena būtybė „nuopelnai“. Faktiškai klausimas susiveda į tai ar tai yra ta pati būtybė, ar tai yra dvi skirtingos būtybės su vienodais vardais? Konstitucinis Teismas nukreipia šitą klausimą dvasioms ir gauna atsakymą, kad tai skirtingos-būtybės-bendrapavardės. To pasekmėje išeina, kad nuopelnų, reikalingų medaliui gauti, neužtenka tam, kad būtų gauta pilietybė.

Minis rašė...

Man tai idomiausia, kad sukurta tiek daug savoku ir apibrezimu. Toks vaizdas, kad zmogelis nieko nedare tik sudarinejo zodyna. Gal jo srityje tai ir verta daktaro laipsnio, bet siaip atrodo, kad bereikalingas darbas. Niekas nenaudos tiek daug visokiu savoku ir apibrezimu, nebent teisininkai tam, kad eilini karta supainiotu bendra supratima.

Minis rašė...

Lietuvi, taip rinkimuose svarbiau, kad zmogus daro Lietuvos labui.
"Šiuo metu kuria Paryžiaus studentų revoliucinės kovos muziejų."
Gyvena, greiciausiai, Paryziuje, ir apie Lietuva zino mazdaug kaip as - is laikrasciu ir Troy blogo.

lietuvis rašė...

Mini,

Na, ne tik. Jis teisme iškovojo teisę ES studentams Lietuvoje naudotis transporto nuolaida. Važinėju ir džiaugiuosi. Ir miesto autobusais, ir traukiniais. O dar prieš keletą metų bilietų pardavėjai kreivai į ISIC kortelę žiūrėjo.

Padavė į teismą konstitucinį teismą dėl LEO. Man pirmą kartą tai irgi skambėjo keistai, bet mes neturim tokio teisinio išsilavinimo kaip jis. Reikia džiaugtis, kad savo išsilavinimą ir kompetenciją jis naudoja Lietuvos labui, nes jei laimės, bus gerai mums visiems.

Turėjo gerą programą kaip išsaugot nemokamą aukštąjį mokslą ir tuo pačiu sutaupyt valstybei pinigų. Bet šito įgyvendinti tikriausiai jau negalės, nes į seimą jo neišrinkot, o čia ne EP kompetencija :P

O labiausiai dėl ko džiaugiuosi, kad bando sukurstyti lietuvių savigarbą ir gebėjimą pakovot už save ir savo teises prancūzų pavyzdžiu. Aš gal taip nedaryčiau - per daug beviltiškas reikalas :)))

Minis rašė...

Na, aisku grazu, lietuvi, kad dziaugiesi vazinedamas su nuolaida. Bet ar nepagalvojai is kur ta nuolaida ateina ? is eiliniu mokesciu moketoju pinigu - taip ? Na paziurim kiek gi musu Stanislovas sumokejo mokesciu Tevynei ... hmm kazkodel jo visi duomenys lygus nuliui. Grazu ... dar vienas svetimu pinigu dalintojas visiems.

O nemokamas aukstasis mokslas sutaupantis valstybei pinigus yra absoliuti nesamone, net keista, kad galima tuo tiket. Galima zinoma galvot, kad TSRS buvo nemokamas aukstasis mokslas, bet ir toje salyje viskas turejo savo kaina.

Nepazistu as gerb. Stanislovo, bet jau vien tai, kad jis savo facebook'o puslapyje savo nuotrauka isidejes su megafonu rodo, kad toks jo ir poziuris i gyvenima - rekti. Nesvarbu, kad gal jis issilavines, bet rekimas beleko nieko gero neduos. Bet jaunas jis dar, gal ateis i prota, tik reiktu jam aplinkinius zmones pakeisti i maziau skraidancius.

Anonimiškas rašė...

kažkaip nesueina galai jo teiginiuose. Interesų deklaracijoje darbovietė viena, anketoje jų keletas, tai kaip iš tikrųjų yra? Ar jis nebepamena kur ką sako, tai gal sako ne visai tiesą?

lietuvis rašė...

Mini, nesu aš toks durnas, kad galvočiau kad mokslas būna už dyką ir jo finansuoti nereikia. Turėjau omeny studentams nemokamas. O mokesčių mokėtojai be abejo už jį moka. Ir jiems tai padaryti lengviau negu studentams. Visuomenei naudinga, kai jos žmonės yra išsimokslinę, užtai ji ir turėtų mokėti. O Stanislovas siūlė būdų, kaip padaryti, kad mokslas mokesčių mokėtojams kainuotų mažiau.

Nemėgstu, kai manęs nesupranta iš pirmo karto :/ tikiuosi būsit supratingesni ir diskusijos bus įdomesnės.

iki

lietuvis rašė...

Ai tiesa, Mini, pateisini diskriminaciją, jei diskriminuoti pigiau?

"Na, aisku grazu, lietuvi, kad dziaugiesi vazinedamas su nuolaida. Bet ar nepagalvojai is kur ta nuolaida ateina ?" :))

Unknown rašė...

O kodėl niekas neatkreipia dėmesio į Tomo dalyvavimą(bent jis jau taip skelbiasi) mašinų deginimuose Paryžiuje 2006 ir 2007? Kodėl Tomas neprimena kaip jis nešė grabelį provokacinėje eisenoje prieš tautinį jaunimą?
Kodėl aš matau anarchijos propagandą Tomo veiksmuose?

Unknown rašė...

Kodėl besaikis TOmo girimasis man primena Ostapo Benderio afišą, kur jis skelbėsi esąs Rabindranato Tagorės draugas?

Minis rašė...

"Nemėgstu, kai manęs nesupranta iš pirmo karto :/ tikiuosi būsit supratingesni ir diskusijos bus įdomesnės."

Kai ismoksite suprasti, kad nera vien jusu nuomone tai gal ir bus imanoma kokia nors diskusija. Todel kol kas siulau pailseti nuo diskusiju ir pabandyti 1. pasimokyti labai tikslios israiskos (kad visi suprastu ka norite pasakyti) ir 2. palaukti vidines brandos (kad sugebetumete suvokti kitkios nuomones egzistavima bei kitokio mastymo greicio buvima). Kai ivykdysite siuos du punktus tai gal ir galesime diskutuoti. Labanaktis.

lietuvis rašė...

Gerai Mingi, tai kaip pagrįstum savo nuomonę dėl to, kad nereikia suteikti nuolaidų ES studentams? Jų studentai Lietuvoje yra mažesni studentai už Lietuvos studentus užsienyje, ar kaip?

Anonimiškas rašė...

Ei, graži diskusija.

Malonu, kad atsiranda nelietuvišku "lietuvių", kurie netgi PALAIKO Tomas'asą.

Ir netgi mato "revoliucijose" naudą Lietuvai :). Čia jau, kas be ko, aukštasis pilotažas. Bet už viską labiau mane užmušė drg. lietuvis teiginys, cituoju paraidžiui:

<...> pirmą kartą tai irgi skambėjo keistai, bet mes neturim tokio teisinio išsilavinimo kaip jis . Reikia džiaugtis, kad savo išsilavinimą ir kompetenciją jis naudoja Lietuvos labui, nes jei laimės, bus gerai mums visiems.

Eina naaaa... A lia "nu mias, proroletarai, mums tik kujis ir pjautuvas, o va mokslinčius tai už mus geriau valioja mąstyt".

Troy'au, neužmiršk prie viso paminėti ir tai, kad pons iš Kazachstano stepių yra ne tik partijos "Porjiadok i sprevedlivostj" bet ir Prancūzijos Socialistų, Belgijos Komunistų, Olandijos Socialistų, JK Leiboristų ir dar berods Vokietijos Socialdemokratų "členas". Tikrai berniukas juodukas dėl Lietuvos plūša ant bačkos...

O jeigu, grįžtant prie drg. lietuvis, ponuliui atrodo, kad "visi mąstantys ir galvojantys" palaiko Jo Šventenybę Tapšnių, tai to ponulio pasaulis atrodo kryptelėjęs kažkur į šoną. Kitaip tariant, nulekė nuo orbitos.

Ir, baigiant apie bačkinį Če Huevarą. kaip pons sugeba vienu metu palaikyti ir vaivorykštinių raudonų ir aiškiai fašistuojančių paxistų vertybes? Ar kairė-dešinė jam- ne motais? Tai arba tu esi Vito Tomkaus draugas arba neši gėjekratijos grabą. Kažkaip be ryšio.

Kiap sakoma, stipriau už vertybes, ideologijas, fanatizmus yr auksas.

Minis rašė...

Lietuvi, na dar karta paskaitykite mano komentara apie nuolaidas ir parodykite ta vieta, kur as sakiau, jog ES studentams nereikia taikyti nuolaidos.

Prie savo buvusio komentaro prideciau dar ir trecia punkta:
Mokinkites skaityti tai kas parasyta, nes galima pripirsti visokiu nuomoniu zmonems, kuriu jei neskelbia.

Partizane, labai puikiai pastebeta.

lietuvis rašė...

Mini, rašei: „Bet ar nepagalvojai is kur ta nuolaida ateina ? is eiliniu mokesciu moketoju pinigu - taip ? Na paziurim kiek gi musu Stanislovas sumokejo mokesciu Tevynei ... hmm kazkodel jo visi duomenys lygus nuliui. Grazu ...“ Jei tuo nenorėjai pasakyti, kad Stanislovui Tomui, t.y. nelietuvos studentams nereikia duoti nuolaidų, tai neįsivaizduoju, ką tuo norėjai pasakyti :) Ar tiesiog mėgsti prieštarauti, bijodamas užimti kurią nors vieną poziciją? Nedidelė nauda tada iš teisės į nuomonę, jei jos neturi. Bet teisę turėti, be abejo, visada prašom - negaila.

O mokesčius, akivaizdu, kad pernai mokėjo Prancūzijoj, nes ten gyveno ir dėstė.

Partizanui:
„Eina naaaa... A lia "nu mias, proroletarai, mums tik kujis ir pjautuvas, o va mokslinčius tai už mus geriau valioja mąstyt".“
Tu, tikiuosi, neini skrydžio metu aiškinti pilotui, kaip geriau skristi? Ir gal tikisliai žinai, kaip operuoti širdį, ir gali chirurgui patarti? Aš va nežinau ir dėl to nekompleksuoju, nes kiekvienas turi savo specializaciją. Jei Stanislovo specializacija Europos teisė, tai nenuostabu, kad už kitus šioje srityje jis gali žinoti daugiau :)

Ir dar Miniui, šį kartą apie Paksą. Jei jau moki skaityti, tai mokėk perskaityt ir kelis sakinius iš eilės: „O jeigu, grįžtant prie drg. lietuvis, ponuliui atrodo, kad "visi mąstantys ir galvojantys" palaiko Jo Šventenybę Tapšnių, tai to ponulio pasaulis atrodo kryptelėjęs kažkur į šoną.“ Aš aiškiai rašiau „šioje byloje". Turiu už ką asmeniškai nemėgti Pakso, kad ir dėl simpatijų fašizmui, bet sugebu pripažinti, kad kažkur jis gali būti ir teisus. Jei aš jo nemėgstu, Paksui žmogaus teisės nenustoja galioti, ir jo nuvertimui panaudoti argumentai netampa mažiau juokingi. Džiaugiuosi, kad mano požiūris su Stanislovo šiuo atžvilgiu sutampa. Jis juk negina Pakso už visas jo gyvenimo klaidas ir nuodėmes. Jis jį gina ŠIOJE BYLOJE, kurioje mano, kad Paksas teisus.

Ir dar kas ten užsiminė apie partijų kaires ir dešines... Jūs man paaiškinkit, kur Lietuvoj kairė ir dešinė, jei socialdemokratai vykdo liberalią politiką, o dešinieji kelia mokesčius. Jokios kairės ir dešinės čia seniai nė ženklo nelikę. Ir, beje, ES leidžiama priklausyti kelioms partijoms, jei jos skirtingose šalyse. Mes irgi esame ES (labas rytas kai kuriems). Kadangi Stanislovas vienas iš tų nedaugelio kandidatų, kurie turi išsikėlę sau asmeninius tikslus EP (anketos apačioje), tai galite pasižiūrėti - bent man jie atrodo labai kairuoliški. O kad Paksui patinka fašizmas, tai čia jo asmeninis reikalas - visi partijos nariai niekad nesutars absoliučiai visais klausimais, nes jie - skirtingi žmonės (what a surprise...).

Taigi, jūs kaip sau norit, o man atrodo, kad čia šaunus vaikis, žinantis, ką reikia daryt ir KAIP tai padaryt. Jam tereikia duoti tinkamus įrankius tam įgyvendinti ir žiūrėti, kaip vyksta DARBAS, o ne miegojimas EP. Jeigu kam nors teko jį pažinti, tai galėjot pamatyt, kad jis greičiau mirtų, negu nieko neveiktų - toks aktyvistas :))