2012 m. birželio 11 d., pirmadienis

Uzbekistanas populiarėja

Vakar grįžtant iš varžybų visai netikėtai radome Vilniaus centre, Dainavos konferencijų centre, Vienuolio g..4 antrame aukšte naują restoraną Uzbekistanas. Iš pradžių buvome atsargūs. Bet kai  pamatėme meniu garsią Taškento korėjiečių šaltsriubę kuksi palūžome.
Sėdome ir užsisakėme. Deja, kuksi ir nebuvo. Vienintelio dalyko iš gausaus  meniu. Tada užsakėme  airaną , sriubą lagmanas ir samsa paplotėlius. Bei mantus.
Laukėme abejodami. Ta vieta visiems restoranams nelaiminga, o ir Čaichana jau pakankamai gerai  atstovauja Vilniuje uzbekų virtuvę.
Vienintelė užsakymo klaida buvo airanas, litrinis ąsotėlis kainavo 25 litus, kiek nežmoniškai brangiai  mano galva kaip raugintui gėrimui. Bet mantai, lagmanas ir samsa maloniai nunešė ant atminimo bangų į Uzbekiją. Viskas buvo taip kaip turi būti činarų pavėsyje. Teisinga puiki virtuvė nebuvo sugadinta, pabodusioms kiniečių ir picerijų pakaitai puikiai tiks rytietiškoji ir nesupainiojama  su niekuo uzbekiška virtuvė. Žmonės uzbekiškais veidais sukiojosi, virtuvėje irgi  dauguma darbuotojų iš Taškento. Galimas minusas - restoranas tinklinis, yra tų pačių šeimininkų restoranai  Maskvoje bei Rygoje. Tiesa dar meniu daug klaidų, pvz.  mašas yra mano galva lęšiai, o jie rašo uzbekiški žirniai. Na bet sakė pataisys meniu greitai.
Ką gi stebėsime kaip jiems sekasi. Tikrai ateisime dar kartą kai bus kuksi ir šiaip atgaivinti sielą... vertinga vieta.

Komentarų nėra: