2012 m. gruodžio 11 d., antradienis

Vienas flegmatiškas katinas sugadino visą reikalą





Kartą durnoje paauglystėje Žirmūnų katinai buvo dingę iš maždaug puskilometrio  kraštinės  dydžio kvadrato aplink mokyklą. Kaip galima pasiekti tokių įspūdingų rezultatų be jokios specialiai apmokytų žmonių  komandos?
Mados ir tada ateidavo ir išeidavo. Ribota paauglių fantazija sustingdavo ties džinsais ar specialaus mergaičių  mokyklinės uniformos trumpumu. Būdavo ir juokelių mados. Vienu metu mokykloje įvedėme specifinę labai madą. Iškrauni kokio vargšo portfelį, su tuščiu portfeliu keliauji iki artimiausios laiptinės ten pavilioji katiną dešrigaliu ir štai jums katinas jau portfelyje keliauja semtis žinių į vidurinę mokyklą. Svarbu pamokoje paleidus pablūdusį katiną jį dar kryptingai paspirti link merginų suolo, kad jos ten pradėtų cypti ir katinas garantuotai išsigąstų. Tada buvęs tuščias portfelis skubiai privaromas vėl knygų bei sportbačių. Konspiracija padaryta. Tada galima jau dalyvauti bendrame džiaugsmingame chaose. Katinas bėgioja po klasę, drasko užuolaidas, visi džiugiai žviegia, mokytoja bąla ir šąla, pamokos nebebus. Net uždarius klasės duris dar ilgai girdimas liūdnas katino miaukimas ilguose aidžiuose mokyklos koridoriuose,  iš kurių sunku vargšui gyvulėliui išsikapstyti. Tas tolimas liūdnas miaukimas vėl puikiai dezorganizuoja klasę. Kaltų nėra - vargšas gyvulys benamis, miegojo matyt pasislėpęs nuo šalčio kur už klasikų .
Taigi keli tokie atvejai ir Žirmūnų katinų telegrafu buvo perduota žinia. Bėgti nuo bet kurio dešrigalio iš mėlynšvarkių blizgančiomis geltonomis sagomis, tai yra mokinių. O ir babuškos nuo suoliukų pradėjo ginti vargšus gyvulėlius. Katinų nebeliko per pertraukos atstumą aplink mokyklą. Nepatiko jiems mokykla. Kaip  ir kai kuriems mokiniams.
Bet po kelių dienų visai  prie pat mokyklos buvo pastebėtas snaudžiantis naujas ramus katinas. Gal buvo naujokas ir katinų telegrafo nematęs. Arba specialus agentas. Greitai buvo pagautas tų, kam tą dieną nereikėjo kontrolinio.
Taigi, pradžia buvo kaip visada. Katinas portfelyje. Konspiratyvus spyris link merginų suolo. Niekas neišlenda. Dar kartą. Tylus protestuojantis miaukimas. Bet katinas portfelyje. Jis neina lauk. Tada portfelio kratymas. Katinas įsikabina į portfelio sieneles ir nekrenta.Visa konspiracija šuniui, soriukas, katinui ant uodegos. Mokytoja pastebi galinių suolų sąmyšį. Patikrina portfelį. Ten žiba atkaklaus flegmatiko akys. Jis atsisako palikti savo priebėgą.
Visas trio – mokytoja, portfelio savininkas ir katinas  portfelyje kaip įrodymas -  ir iškeliauja pas direktoriaus pavaduotoją. Demaskuotas katinistų-chaosistų  tinklas nubaudžiamas ir daugiau šis juokelis nebepraktikuojamas. Ir vis per tą vieną  flegmatišką katiną.... 

3 komentarai:

Minis rašė...

sitas tai toks silpnokas ...

voraratis rašė...

Istoriją reikia fiksuoti.

Unknown rašė...

Jei šis silpnokas reiškia kiti yra stiproki. Žiūrime pozityviai.