2013 m. rugsėjo 11 d., trečiadienis

Viktoras išeina



Viktoras paėmė savo varganą terbelę. Sukaišiojo ten paskutinius ką tik gautus varganus pusmilijonius iš Zenkos. Pakėlė viena ranka, pakėlė kita ranka. Tpfū... Mažoka, pagalvojo.
Bet paėmė ir išėjo. Ant aukšto Neries kranto dar prisėdo ant kelmelio ir paskutinį kartą pažvelgė į Turniškes. Kaip Algirdas Mykolas sėdžiu čia išėjęs iš Lietuvos, dar palygino griaudžiai  save Viktoras.
Turniškėse dar nesigirdėjo vaikomų su štakietais  iš padorių vietų  gapšiokų raudų, nedegė dar ir leiboristų partijos būstinės. Bet tuoj tuoj, pagalvojo Viktoras, va išeisiu ir prasidės bardakas. Kas vargšams žmogeliams paduos per rinkimus po dešimtinę и ledų nuleis iš dangaus...kas čečiotką jumi per televiziją pašoks, Kubilius?...Ech, Lietuva...atvažiavau čia atvira širdimi ir ištiesęs ranką kaip paprastas suvirintojų brigadininkas. Ir su kuo dabar išeinu? Keli vargani milijonai terbelėje. Ir tie daugiau iš Europos.
Ar tai taip turėjote man atsidėkoti? Kažkokiais kalėjimais dar grasina.

Viktoras atsiduso ir išėjo vieškeliu Archangelsko kryptimi su dulkėta  kelionine  terbele ant peties. Kaip Algirdas Mykolas kažkada. It lituviškas biaržas su dalgiu ant peties...

5 komentarai:

Minis rašė...

O gal kaip Lomonosovas i Maskva ar Piteri sviesos pasauliui skleist is motinos Rusijos.

Unknown rašė...

Lomonosovas i VIktoras? Garbės per daug Viktorui.

Anonimiškas rašė...

Vilniuje 22 autobuse galetu buti tokio turinio pranesimas dėl kurio doras vilnietis gali prikrauti į kelnes : " tai yra tavo paskutinė stotelė - Lukiškės". Viktoriukui atrodo pasiulyti kol kas Sniego gatves apartamentai už stoties. Gal pasidarys kokiu privaciu kalejimu, susijungs su kokiu privaciu verslu kaip kad partyijos jungias reikalui esant.

Unknown rašė...

Viktoras gal nėra ir matęs 22 autobuso iš vidaus, tad Lukiškes tik teoriškai įsivaizduoja.

Anonimiškas rašė...

Taigi Viktorą, kaip Seimo narį, ne į Lukiškes grūs, o į Sniego gatvę, tik neaišku, į buvusią Stomos ar Butkevičiaus kamarą:)