2014 m. sausio 6 d., pirmadienis

Bioenergetikų naguose



Visos paslaptys anksčiau ar vėliau išlenda iš maišo. Net aš galų gale perprantu kai kurias, kad  ir po kokių penkerių metų. Svarbu tiesa, net jei ji pavėluota.
Per šventes vežiojau į Naująją Vilnią pas tokią Baltarusijos estę mamą taisyti nugarą. Taisytoja matyt gera, nes matėme kaip pas ją į ketvirtą aukštą atneša nepaeinančius ligonius. Kartu ir pats tuo pačiu važiavimu taisiausi kelį, nugarą. Estė yra gera specialistė, štai pasakė, kad mano krūtinės ląsta yra labai didelė apatinėje dalyje. Gal nuo sportavimo kokio? Patvirtinau -  tiesa, nuo sportavimo. Ir taip dailiai pratęsė krūtinės ląstos mintį – todėl jūs atrodote kaip su dideliu pilvu, bet ten tik per gerai išvystytos krūtinės ląstos apatiniai kaulai kyšo.
Vėl tiesa. Buvo  visai smagu palikti moteriškei 20 litų taip mediciniškai tiksliai nustačiusiai  mano įvaizdžio problemas.
Bet kitas kalbios estės prasišnekėjimas mane sudomino dar labiau. Nu sako, gal dar reikia patvarkyti kokius vyriškus daiktus? Nu kaip tada, prieš vaikui gimstant. Na taip tada kai ruošiamės turėti vaiką irgi šita Vitebsko gubernijos  atstovė  mane vartė ir masažavo visą kūną  Balkanų moters  nurodymu. Ruošė...
Begulint ant tų masažinių lentų atsiminiau dar ir lenką, kovotoją su reketu nuo Olštyno. Šią vasarą buvome tokioje keistoje vasarvietėje. Lenkas meldė  padėkos iš BM,  nors ir  lietuviškai. BM sakė taip, verta, parašys. Ir parašė, kad labai dėkinga jam už viską ir už vaiką. Sakė, žmogui reketyrai  sudegino visą biznį, reikia padėti.  Pasirodo be manęs viešėdama Lenkijoje ji prieš penkerius  pas tą kovotoją su reketu sėdėjo čia ant akmenų rato. Akmenys nesudegė, ėjome pažiūrėti. Sudėlioti ratu, didingi, kiti su runomis, viena akmuo labai labai  nutrintas moteriškų užpakalių. Kovotojas dar pasiūlė BM atsisėsti, pasėdėti vėl,  bet BM kardinaliai atsisakė, paaiškino  mumi ir vienos energingosios užteks. Nesėdo. Apėjo tą nutrintą akmenį dideliu lankstu.
Vasarą tada prie Olštyno aš tik pasijuokiau... Dar vedžiojo lenkas mus po kemsynus, šabakštynus, mano blaiviu žvilgsniu visiškai  raganiškas vietas. Sakė prisisemsite ir čia  energijos, bet gal daugiau moterys....BM su vietine lenke išsišiepę braidžiojo  po tas  pelkes. Sėmėsi. Net man paaiškino, vietos čia senos, teisingos, nes dar nuo senųjų prūsų laikų. Tik nepamenanti kurių, sambių  ar bartų.
Taigi begulint ant masažinių lentų man susisiejo lenkas, prūsai, estė ir tie trys mėnesiai be alkoholio lašo, kai aš aktyviai dalyvavau visur dera dalyvauti vyrui, kad gimtų vaikas. Tai, bliamba, po gulėjimo ant lentų  visu rūstumu atsistojo man klausimas.
Tai kuo aš didžiavausi, kad tokį vaiką suveikėme, kad dar nors ir netoli penkiasdešimt, bet viskas puiku? Tai čia ne aš – o tie bioenergetikai? Olštyno akmenys ir Baltarusijos estės? Skaudu kažkaip. Tai negi vyrai net ir tokiais klausimais negali  būti tikri, kad neapsieita be pašalinių bioenergetinių jėgų įsikišimo??


Komentarų nėra: