2009 m. spalio 7 d., trečiadienis

National Geographic debiutas


Lietuvos spaudos rinka pasipildė dar vienu žurnalu. Panašiu vertalu kaip ir Geo. Apie Geo vertimo į lietuvių kalbą keistenybes jau minėjau savo bloge;
http://troyyestroy.blogspot.com/2009/06/zurnalas-geo-nauju-ziniu-saltinis.html
Pavarčiau pirmą NG numerį. Lyg ir nėra ryškių nusišnekėjimų kaip Geo, nėra jokių straipsnių apie elitą, tai jau nuteikė maloniai. Nemaloniai nuteikė 1938 metų NG straipsnio apie Lietuvą kelios frazės apie labai jau slavišką lietuvių išvaizdą. Labiausiai pribloškė pagrindinė numerio tema – milžiniški medžiai sekvojos ir jų tokios raminančios fotografijos.
Išvada: NG yra netgi kiek filosofinis žurnalas. Sako nurimkite, pažiūrėkite kokie ramūs milžiniški medžiai sekvojos. Pagalvokite apie jų amžių, apie jų stovėseną per visus kataklizmus ir koks mažas žmogutis šalia jų. Galų gale sako pažiūrėkite kokia kitokia gali būti žiniasklaida.
Bet prognozuoju liūdną baigtį ir Geo, ir NG.
Nu nepratę mes taip ramiai skaityti apie sekvojas. Nepratę mes...trūksta kraujo ir skandalo paskonio.

3 komentarai:

liutus rašė...

Nepratę, nepratę... o ir pats perskaitei, ir aš perskaičiau. Ir kitą nr. perskaitysiu. Gal net tapsiu pratęs ;)

Minis rašė...

Na siek tiek palaukim, kokio nors tarptautinio konflikto ar teroristinio ispuolio. Po to kai Beslane ivyko tragedija ir virselyje NG atspausdino nuzudyto vaiko nuotrauka atsisakiau prenumeratos. Taip pat labai tendencingai aprasomi dauguma ivykiu mazose salyse, ypac buvusioje sovietu sajungoje - dazniausiai buvo skelbiama rusijos padiktuota ivykiu interpretacija.
Nors po kurio laiko zmonai pradejo trukti tokiu straipsniu kaip tas apie raudonmedzius ir panasiu, tai vel uzsiprenumeravome, bet kazkodel nededu vilciu kad ivykiu interpretacija ar fotografiju parinkimas pasikeite.

Unknown rašė...

Mini, nežinojome...Ir NG prisidirbęs. .