2009 m. spalio 2 d., penktadienis

Partizaninis marketingas(Verslo klasė.Prenumerata)

Maloniai pradžiugino Verslo klasės vadovybės ekonominis šaunumas ir pigių/nemokamų marketingo veiksmų pomėgis kriziaus sąlygomis. Pasirodo Verslo klasė į savo kolektyvą susirinko beveik visus įdomius livejournal.com lietuviškus blogerius. Net ir mano labai gerbiamas Liutus taip pat tose galerose.
Taigi vieną rytą vyr.redaktorius, kiek suprantu Aurelijus, dailiai išsuko rankas visiems savo laisvojo žodžio meistrams rankas ir kitą dieną pasirodė gražūs skelbimukai apie Verslo klasės prenumeratą visuose tuose geruose bloguose. Įdėjo vienodus skelbimukus laisvojo blogo meistrai kiek raudonuodami, su visokiais reveransais. Bet įdėjo. Tingiu vardinti. Jų daug. Tai dabar į tuos blogus jau teks žiūrėti rezervuotai kaip į kažkokio verslo įvaizdžio formavimo komandas arba į partizaninio marketingo specialistus, bet jokiu būdu ne kaip į laisvų blogerių išraiškas.
Bet iš kitos pusės, žmonės tai gabūs, protingi, jų nuomonė turi svorį blogijoje, užkalbės negyvai jei ką. O žurnalas gal ir nieko ta Verslo Klasė. Net aš skaitęs.
Gal verta dėl viso pikto įsidėti tą patį skelbimuką? Kaip manote?

6 komentarai:

liutus rašė...

Troy, eik su Aurelijumi išgerti alaus (beje, ir aš mielai prisijungčiau). To reikia, kad pajustum, jog kai kas vis dar daroma ne dėl marketingo, ir kad idėja kaip Idėja vis dar gyva ir šiandien, nesvarbu, kad ją finansuoja hm... barysai...

Baneris, beje, išorinė iniaciatyva, verslūxa čia niekaip neprisidėjo. O kodėl žmonės, niekada gyvenime nė už ką neįsileisiantys komercinio akcento į savo dienoraščius, įsidėjo šį banerį... žr. pirmą pastraipą. :)

Anonimiškas rašė...

Bet palaukite. Verslo klasė tai pelno siekianti organizacija ar malonumo siekianti idėjinė organizacija. Koks jos statusas?
Nuo to pareina ir požiūris...

liutus rašė...

Taip, "Verslo klasė" turėtų siekti ir pasiekti pelną. Bet kaip yra paskutiniais metais - nežinau (ir žinoti nelabai noriu). Už straipsnius gaunu šiokių tokių pinigų - alui ir beibio pampersams (jei MAXIMOJE būna akcija pastariesiems, tada tikrai užtenka).

Kai pasijuto pirmieji sunkmečio -ženklai, pats siūliausi redaktoriui - dafai, rašau už dyką. Nesutiko. Savigarba matyt :) Bet esu visiškai tikras, kad ta brolija, kuri rašo VK, jei iškiltų poreikis, rašytų ir be honororų. 99,9 proc. tikimybės. Kodėl? O kodėl M.R.Shuttleworth sukūrė Ubuntu? Kaip labdarą? Kaip skolą? Ar dėl esamo ar būsimo pelno? Cha! (3 kartus)

Unknown rašė...

Oho, vieną kartą.
Jeigu taip gražu tai ko gero ir aš įdėsiu banerį...
tik pagalvosiu dar kelias valandas..

Internetinis marketingas rašė...

Manau yra gerai, kad tokie gabūs blogeriai įdės savo indėlį ir į marketingą, jį tobulins... o savo malonumui rašyti gali ir po darbo :)

William Hurt rašė...

Wow what a great blog, i really enjoyed reading this, good luck in your work

Partizaninis Marketingas Knyga