2011 m. vasario 7 d., pirmadienis

Po tulpių - Kalifornijos raudonieji

Tulpės jus sudomino, tad toliau tęsiu agronomines temas. Sliekai. Kalifornijos raudonieji, tai buvo kitas tėvo užsiciklinimo etapas po atsibodusių tulpių.


Sliekams sode buvo pristatyta keistų betoninių konstrukcijų, sveiku protu vertinant vidurkis tarp Gaudi ir Raito. Konstrukcijoje smirdėjo visokios maistinės atliekos, net supuvę bananai ir medvilnės dulkės tiko Kalifornijos raudoniesiems. Raudonieji maloniai riebiai raitydamiesi viską perdirbdavo ir išleisdavo kaip produktą humusą. Tas humusas jau visa ko ekologiškiems auginimams labai tiko ir tėvas pirkėjams bei ypač ponioms priskiesdavo kalnus galimybių su sliekais.

Bet per tas moteris....mano vyriausia dukra tada dar mokėsi pradinėje ir pasivaikščiojimų metu kai buvo geras oras atvedė visą krūvą pradinukų su mokytoja iki dieduko sodo parodyti sliekų. Mokytojos kojos buvo tokio ypatingo ilgio bei grožio, kad vyriškos giminės tėveliai sakyčiau labai savanoriškai vesdavo vaikučius į privačią mokyklėlę. Suprantama neatsilaikė ir tėvas. Įsijautęs pripasakojo mokytojai ir kartu išsižiojusiems vaikams koks gėris yra Kalifornijos sliekai. Kaip sveika. Galima netgi valgyti ir gerti sumaltus kaip sultis. Švariausias ekologinis produktas žemėje.  Ir taip toliau. Begražbyliaudamas nepastebėjo kaip vaikai prisikrovė pilnas kišenes sliekų.

Kelias savaites pradinukų tėvai rinko iš slaptų vietų auginamus(maitinami maisto atliekomis pagal visą technologiją) sliekus, kiti buvo numirę be auginimo kišenėse ar portfeliuose. Bet labiausiai pasisekė mamai, kuri rado išgerto kavos puodelio dugne slieką. Į jos nebylų šūksnį sušuktą tik akimis vaikutis paaiškino, kad Kalifornijos sliekai labai sveika ir netgi geriami kaip sultys. O kava nesveika.

Mokyklos direktorius primygtinai paprašė mokytojos gamtos pažinimo pamokėles pradinukams vesti pagal programą. Be jokių diedukų pagalbos ir kitų improvizacijų...

4 komentarai:

fanta rašė...

Nesupratau tik, iš kur jūs Lietuvoj gaudavot medvilnės dulkių. Supuvę bananai- aišku, bet medvilnės dulkės??

Gal nebent sekanti tamstų buržujiška istorija bus apie pogrindinį tekstilės fabrikėlį, tada ir sužinosime...

Unknown rašė...

gaudavom, gaudavom, visko nerašysim...

fanta rašė...

A..., supratau. Prisiminiau, kad medvilnės dulkės- žaliava kažkokiems sprogmenims. Berods, piroksilinui. O gal ir trotilui... Nepamenu. Nors ir specialybė kažkada buvo, bet senokai nebepraktikuojantis.

Unknown rašė...

bet senokai nebepraktikuojantis.

Nuo Bražuolės tiltuko laikų?