2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

Она еще и ходит




Tai Balkanų tautai, kuri yra ir mano mažės genuose, istorija susiklostė labai nesėkmingai ir iki mūsų laikų buvo perduoti tik mažų ir nesveikai energingų žmonių genai. Tai yra gebėjimas bėgti, slėptis arba rėkti. Visas pirmos pagalbos komplektas, kurio  reikėjo išgyventi margoje Balkanų istorijoje.
Tad pas juos viskas ne kaip pas mus, rambius, melancholiškus ir didelius lietuvius, kurių pelkės su giriomis mažai kam terūpėjo.
Taigi  kai mažei tebuvo aštuoni mėnesiai ji ūgiu dar atsiliko nuo bendraamžių, o aš – tėvas – jau lenkiau bendraamžius ne tik ūgiu, bet ir kūno apimtimi į šonus. Kūnų dydžiais skyrėmės neįtikėtinai, nors tėvas  su dukra. Kai  eidavom Vilnius Spa į restoraną  tai ne tik paprastai  negalėjau mažei paduoti rankos, bet dar ir turėdavau gerai palinkti jos pusėn, kad abu galėtume eiti susikabinę ranka. Be mano rankos ji išvis dar negalėjo paeiti.
Taip ir eidavome – it du invalidai - viena dar mokosi, kitas pagalbon  keturlinkas sulinkęs. Tačiau kadangi mažė lankė kūdikių pamokas vandenyje, tai baseine  išdidžiai praplaukdavo viena  įsitvėrusi plūdurą pro dėdes ir tetas. Viena rusė neatlaikė tokios smulkmės plaukiojmo vaizdo ir paklausė  kiek gi metų šiam stebuklui.
Paaiškinome, kad tik 8 mėnesiai. Ji pasigyrė nors  josios vaikui tiek pat, bet jis neplaukioja.  Bet  žymiai didesnis. Na mes į tai pažymėjome, kad ūgis tai dar ne išsivystymo rodiklis.

Ta rusė mus dar užtiko ir restorane. Mažė po baseino vaikiškoje kėdutėje patenkinta lapnojo restorano maistą, kažkokį omletuką. Rusės žvilgsnis vėl užstrigo už Balkanų ir Lietuvos jungtinės  veiklos produkto. Rusė jau nieko nesakė, tik  nešė savo vaikui skystą maistelį buteliuke. Restorano maisto josios atžala  aišku nevalgė. Rusė kažką prie savo stalo energingai papasakojo vyrui ir pirštu parodė į mus.
Tuo metu mažę kažkas sudomino prie gretimo staliuko. Mes ją paleidome iš kėdės ir ji pasilaikydama stalų bei kėdžių nuslinko link kito  vaiko.

Va tada rusės nervai  ir neišlaikė. Pasigirdo klyksmas  per visą salę:
 - Аркадий,  oна еще и ходит!!!!

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Tai mergaites visada anksčiau pradeda viską daryti :)

Anonimiškas rašė...

Tikrai taip. Iškyrus mirti.

Unknown rašė...

Abu velniškai teisūs. Gamta kiek neteisinga mums, vyrams...

Septyni virtieniai rašė...

oi nu kaip smagu skaityti

Unknown rašė...

Man irgi patinka.