2009 m. sausio 28 d., trečiadienis

Seimo langų daužymas. Dvi įsidėmėtinos reakcijos

Seimo langai jau gal ir įstatyti. Bet dviejų blogerių reakcijos į tai mane užkabino.
Pirma, tai Naglio Puteikio, konservatorių Klaipėdos skyriaus lyderio.
Jo straipsnis apie tai, kodėl jis džiaugėsi dūžtančiais langais.
http://puteikis.blogspot.com/2009/01/ar-liksiu-su-sveikais-stiklais-ir-su_27.html
Bet kažkas blogai partijoje jei toks gana aukštas pareigas partijoje turintis žmogus taip džiūgauja dėl kolegų nesėkmės. Puteikio aiškinimus suprantu ir priimu. Bet pats partijos vidus matyt nėra toks koks turi būti, jei tik tokie drastiški pareiškimai kažkiek išjudina stovintį vandenį. Mano galva konservatorių viduje diskusija turi būti tylesnė , bet efektyvesnė. Miestų skyrių lyderiai turi būti girdimi labiau ir greičiau.
Antras džiūgaujantis dūžtančių langų garsais tai A. Tereškinas, kaip ir beveik filosofas, bet matyt iš to Naujosios kairės, gėjų ir europinių intelektualų ydingo rato. Jo džiūgavimai saugiu atstumu iš Glasgow čia:
http://www.tereskinas.com/node/121
Sena intelektualų - kairiųjų žavėjimosi minia manija. Kaip stilingai metamas akmuo į supuvusį kapitalizmą. Jie vėl užmiršta kad būtų pirmomis revoliucijos aukomis. Tokiems žmonėms suteikiama teisė auklėti studentus, mokamos stipendijos, leidžiamos jų knygos. Jie taip daugina taip į save panašius. Ydingas ratas.

11 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Paskaičiau tekstus. Matau, kad N.Puteikis didesnis kairysis nei Tereškinas. Tereškinas tik intelektualiai kiršina, o Puteikis - kaip bolševikų komsorgai: paprastai ir suprantamai liaudžiai - "niekas neturi teisės gauti daugiau pinigų nei paprasta darbo liaudies virėja".
Et. Tingiu ir plėtoti tą temą. Vis tiek tokių neperkalbėsi.

Anonimiškas rašė...

Puteikis yra populistas, o Tamsta esat kubiliškai arogantiška.

Anonimiškas rašė...

Puteikis tai Puteikis. Tereškin'o nekaičiau, nes tausoju savo psichinę sveikatą. Puteikis, manau, pyksta ir tulžį lieja ant savų, kad neprastumtas į Seimą. Klaipėdos vienmandatėse vietoje jo, tokio žinomo ir garbingo, rasta vietos niekam nežinomoms personoms, tokioms, kaip Jurkevičius, Nerijus Čapas ar Agnė Bilotaitė. Tai ir pyktelėjo žmogelis ... O dėl tavo minėto "tylaus, bet efektyvaus", tai teko skaityti "Lietuvos žiniose" [kiek pagrįsta, negaliu numanyti], kad Kęstutis Masiulis rengia visuomenės nepasitenkinimo perpratimo ir analizės planą. Jeigu tatai iesa, būtų labai geras žingsnis.

grumlinas rašė...

Visi jie praeina - ir puteikiai, ir tereškinai. Tik va mėšlo pėdsakas iš paskos driekiasi... :(

Naglis Puteikis rašė...

Vilniai:
Seimo narys turi teisę gauti daugiau nei virėja, bet kaip Anglijoje, Prancūzijoje - t.y. 4, 5 arba 6 kartus daugiau.
Bet jokiu būdu ne taip, kaip dabar Lietuvoje - 11,5 karto.
Ir jokiu būdu per krizę negali mažintis taip, kad pasididintų.
P.S.: perkalbėti mane galima, bet reikia argumentais, argumentais kolega.

Naglis Puteikis rašė...

Urviniui:
populistas nūnai Lietuvoje - tas, kam nepatinka, kai visokie Registrų centro direktoriai gauna po 22 000 Lt algos per mėnesį.
marginalas - tas , kuris mano, kad valdžią reikia spausti mitingais, nes kitaip ji kurčia.

Jei taip, tai sutinku būti ir pirmu ir antru.

Naglis Puteikis rašė...

Partizanui:
kandidatų sąraše į seimą buvau 25-as. manau sutinkate, kad būčiau tapęs seimo nariu.
Bet pats pasiprašiau, kad vietoj manęs įrašytų politkalinį Vytą Miliauską o mane įrašytų po visų klaipėdo m. ir rajono kandidatų.
Tai padariau pats, kaip suprantate todėl, kad norėjau likti Klaipėdos m. tarybos nariu.
Todėl nei pagiežos, nei pykčio.
Tik apmaudas, kad patys tapome drakonais - ėmėme vokelius iš kirkilininkų nuo 1996 iki 2008 Vokelis nuo 400 Lt pakilo iki 6700 kas mėnesį. Štai iš kur kompostas randasi.

Naglis Puteikis rašė...

Grumlinui:
Ar Jums neatrodo, kad patys tapome drakonais - ėmėme vokelius iš kirkilininkų?
Nuo 1996 iki 2008 seimo nario vokelis nuo 400 Lt pakilo iki 6700 kas mėnesį. Štai iš kur kompostas randasi. Iš neatsilaikymo pagundai.
Jei manote kad buvau esu šventas, tai klystate - buvo visko, dabar labiau stengiuosi sutramdyt visokius norus, tarp jų ir pinigų norą.

Naglis Puteikis rašė...

Dar partizanui -pasiprašiau iš 25 į 81 r 83 - kaip matote, kad nebūtų jokių šansų patekti į seimą. Padariau tai pats.

Anonimiškas rašė...

Nagliui Puteikiui:
1. Labai miela, kad pats netingi su mumis ginčytis. Nors čia mes dauguma tokie, kuriems nors kuolą ant galvos tašyk... :)
2. Kartojimas yra mokslų motina. Bet ne visada būtina kartoti tą patį iškart po tris kartus.

Trojui. Ir kitiems buržujams. Citata iš straipsnio, kuris aplamai tai apie kiną... (rekomenduoju kinomanams), bet čia irgi į temą:

"Он враг всего непонятного. Он не считает, что непонятное нужно понимать. Он полагает непонятное просто ошибкой, лишней деталью, не приносящей прибыли. Когда из-за непонятного начинают сходить с ума, а тем более – рискуют жизнью, он считает это патологией или опасным фанатизмом. Буржуа – вообще враг крайностей и во всем, даже в построении своих фраз, ценит меру и уравновешенность. «Крайнее» он предпочитает смотреть по видео «для адреналина». Для него любая партизанская вылазка – «пиар», любой утопист – «не выросший подросток», любая знаменитость – «модный бренд», а любой правитель, знающий нечто, что ценнее прибыли, – «параноик у власти». Буржуа вообще все великое называет «паранойя» и отказывается видеть в истории некий, общий для всех, смысл. Он старается всегда веселиться и противопоставляет себя угрюмым и истеричным – для этого к его услугам антидепрессанты. Культура для буржуа – один из таких антидепрессантов. Он никогда ни на чем не настаивает, кроме, конечно, собственного буржуазного бытия, да и на нем он настаивает молча, а не вслух.


Реальность для него прежде всего игра, в которой ценность всего, как на бирже, может завтра поменяться, – поэтому современный буржуа ироничен и ни в чем на всякий случай не уверен. Эту свою черту он называет «открытость». Игровое мироощущение происходит оттого, что буржуа – социальный паразит, он ничего не создает и не защищает. То есть он сам совершенно не обязателен и чувствует это, но никогда себе в этом не признается. Под «индивидуальностью» буржуа понимает личный e-mail, напечатанный на футболке, или увеличенный отпечаток своего пальца на любимой кружке. Современный буржуа очень любит все позитивное, цветастое и «прикольное». Он сторонится любых специальных знаний, если только они не часть его бизнеса. Буржуа предпочитает обо всем на свете знать по анекдоту, для этого у него есть журналы-путеводители, ориентирующие его в жизни.

Самое неприятное в буржуа то, что он считает свое ложное сознание мудростью, сложившейся в результате всей человеческой истории. Буржуа гуманен, любит природу, детей и женщин, особенно если это не требует от него специальных затрат. Он путешествует и часто болтает об этом, но он абсолютный турист, то есть по всему миру, как скафандр, таскает свою буржуазность, не умея и опасаясь из нее выйти и прикоснуться к чему-то иному. Еще одна неприятность: буржуа пытается навязать свое зрение и слух остальным людям как стандарт, к которому нужно стремиться. Ибо он любит народ, но не любит «хамов», из которых этот народ состоит. "

Anonimiškas rašė...

Naglis Puteikis rašė: "perkalbėti mane galima, bet reikia argumentais, argumentais kolega."

Nesuprantu, kokius argumentus galima priešpastatyti bolševikiniams pareiškimams a la:
"Jei TS-LKD nesusimažins algų sau, nesumažins algų valdiškiems direktoriams iki protu suvokiamų ir padorumu išmatuojamų dydžių , jei nekovos prieš LEO, prieš monopolijas ir toliau didins turtingųjų pajamas mažiau gaunančių sąskaita, jei bandys įvesti automobilių mokestį ir neįves prabangaus turto mokesčio, tai TS-LKD išaus aleliuja."

Tamsta, pone Puteiki, reikalauji, kad jūsų partija elgtųsi kaip kokie bolševikai, paėmę valdžią: atimt, sušaudyt, ištremt - ir viską remiantis troikų sprendimais?

Pabandau paaiškinti, ką įžiūriu tamstos reikalavimuose:
1. Nieko nežinau apie tai, kokias algas TS-LKD moka savo nariams, be to manau, kad jei iš nario mokesčio surinktos lėšos taip išdalijamos, tai čia jau jūsų vidaus reikalas, nėra ko staugti visam pasauliui.
2. Valdiškiems direktoriams, kaip suprantu, taip staigiai nesumažinsi algų, nes iš karto teismai priteis sugrąžinti. Šita chebrytė taip tampriai suaugusi su juos prižiūrinčiais valdininkais, kad pirmiau tektų pakeisti visus valdininkus. "Pasaulį seną mes sugriausim"?
3. Kovoti prieš LEO. Ką siūlote? Sušaudyti Maximos savininkus ar tik nacionalizuoti krautuvininkų turtą?
4. Visų pirma kas tas prabangus turtas? Nes automobilis bent man atrodo prabanga. O jei kalbate apie idėją apmokestinti nejudamą turtą, tai štai ką galvoju: niekaip nesuprantu, kodėl automobilio mokesčio žmonės negali mokėti, o už savo butelius mokės mokestį su džiaugsmu. Ir nepradėkit sovietinio raugo išvedžiojimų, kad mokėti reiktų tik turtuoliams, o vargšai, gyvenantys butuose, bus atleisti. Dar bus atleisti nuo mokesčio vargšai pensininkai, nesvarbu, kad jų vardu dveji ar dešimt namų užregistruoti. Dar vargšai invalidai. Dar vienišos motinos, dar... Tai kas mokės tą prabangaus turto mokestį, a?

Šiaip man jau nuo sovietinių laikų yra įgrįsę visokių valytojų aiškinimai, kad jos tai dirba sunkiai, o jūs, "prokliatyje inteligenty", sėdite prie stalo ir tik šiukšles gaminate. Nepagarba žinioms ir proto darbui, klestėjusi sovietmečiu, dabar pavirto į visokių populistų norus siundyti visokius "hegemonus" ant jiems nepatinkančių politikų ir visuomenės veikėjų.