2009 m. sausio 17 d., šeštadienis

Vilniaus paslaptys. Belmonto alus ir prospekto privatizavimas

http://tikrasalus.lt/2009/01/17/belmonto-alus/

Oho, dar Vilniuje galima rasti ir ne High Gravity Brewing alaus . Kai kas daro vos ne rankomis alų. Gal jau rytoj pulsiu paragauti.
Gaila tiesa kad Belmonte. Atkakliai sklinda gandai, kad Belmonto statiniai ir Stirnių malūnas yra kažkaip susiję su šlovingąja Vilniaus brigada. Ar tiksliau jos likučiais. Pamenu privatizavimo laikus. Dekanidzė paskelbė Gedimino prospektą tik Vilniaus brigados erdve ir kitiems jokių šansų. Tik Mockus iš Minvodų kažkaip sugebėjo pasitvarkyti prospekte. Bet kiek žinau taip buvo sutarta su brigada už paslaugas.
Mano paties susidūrimas su Dekanidze irgi buvo. Visiškai valdomas iškreipto laisvos rinkos supratimo sugalvojau kad irgi pirksiu Vilniaus restorano akcijų(Gedimino prospekte). Man daug nereikėjo, bet iš principo. Ateinu į įstaigą pirkti. Vieną dieną eilė, kitą - eilė. Ir nejudanti. Duris saugo potvirčiai vyrai. Įsiveliu su tais potvirčiais vyrais į diskusiją. Jie ilgai klausėsi mano argumentų. Tada numojo ranka ir sakė pirk, bet pasigailėsi.

...taip ir buvo. Ilgai gaudavau ataskaitas su Dekanidzės tėvo parašu apie visiškai nuostolingas veiklas tame restorane. Ir dividendų gavau lygiai nulį. Bet koks vertingas atsiminimas. Beveik istorinis.

Komentarų nėra: