2009 m. sausio 21 d., trečiadienis

Lrytas neadekvačiai siautėja.Kodėl?

Pribloškė mane Lietuvos Ryto agresyvūs ir rėksmingi straipsniai apie riaušes ir Kubilių.

Žemiau kelios nuorodos kurios leidžia labiau suprasti Lryto bujojimą. Matyt jau kvepia nemalonumais per valdiškus namus...


Premjerą Andrių Kubilių pasiekė psichoanalitiko Raimundo Milašiūno laiškas, kuriame apgailestaujama dėl sausio 19 d. portale lrytas.lt ir laikraštyje „Lietuvos rytas“ išspausdinto jo interviu bei piktinamasi žurnalistės Gintos Gaivenytės interpretacijomis.

Pilnas tekstas:

http://www.vtv.lt/naujienos/politika-ir-visuomene/psichoanalitikas-apgailestauja-kad-dienrastis-iskraipe-jo-mintis-apie-a.ku-3.html



Sportalas.com šaltiniai dar prieš 2 mėnesius tvirtino, kad Vilniaus klubas savo finansine padėtimi sparčiai artėja prie panašios, kaip "Žalgirio", būklės, nes planuotų rėmėjų lėšų nebus sulaukta. Vieša paslaptis, kad ir motininė Vainauskų žiniasklaidos kompanija išgyvena sunkius laikus. Žurnalistams sumažinti atlyginimai, dalis jų atleista, sumažėjo reklamos įplaukos, planuojama nauja atleidimų banga.

Pilnas tekstas:

http://www.krepsinis.net/news.php?news_id=95023

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kiek teko susidurti su žurnalistais, jie visada taip daro, net kai straipsnis nesusijęs su politika. Vieno sakinio pradžią prilipdai prie kito pabaigos, išmesdamas vidurį, įterptinius žodžius, neparankias pastraipas, pakeiti kontekstą - ir voilà! Niekas neprikibs, nes žodžiai tikrai buvo pasakyti. Kad prasmė pakito - niekas nekaltas. Reikėjo būti apdairesniam, žąsine.

Mane sykį vienas ponas žurnalistas dėl interviu užpuolė lavoninėje po motinos mirties, o atstatytas paskambino iškart po laidotuvių.

Anonimiškas rašė...

troy, ko čia "ceremonintis", koks ten "rytas", koks ten "L", tai viso labo "Komjaunimo tiesa" su komsamolcu Gedvydu V. priešaky ir debilu Rimvydu V. užpakaly. Gaila, kad jei dar ir komandą turi ...

Kiek tik atsimenu, manydavau, kad "Komjaunimo tiesa" yra šiaip netaip nuosaikus, labiau į kriminalus ir buitį orientuotas laikraštis. Matyt, šita manoji iliuzija turi priežastį socdemuos, kol anie valdė ...

Dabar gi, matau, kad "Komjaunimo tiesa" yra tas pats "Laisvas laikraštis" ar net "Karštas komentaras", kurį galima rasti kaime, bet negalima rasti mieste [strategija]. Radikalai jie, radikalai. Jie atvirai kusrto smurtą, niekina visus iš eilės, pasivartai virtualiai, o jausmas - lyg tave buduliai apspjaudė ar lyg tave ką tik apšaukė rusišku 'matu'. Popierius viską pakęs, ar ne? Monitorius, rods, irgi. Bet niekada iki šiol sąlyginai nuosaikiame laikrašty (ne paxoidiniame organe) mačiau tokį apsiputojimą ir isteriją.

Manau, "Komjaunimo tiesos" asenizatorių, šūdasklaidininkų, kompanija turėtų pasigydyti, nes matosi neviltinga, fatališka, tragiška, sakyčiau, pagieža, pralošus Seimo rinkimus. Kiap fanai, komanda pralošė - jie muša ką nors, daužo viską, mėto į aikštelę viską iš eilės, o komanda visvien pralošė ir bauda jai tik apsunkins padėtį. O šitie nutarė KARIAUTI iki galo - arba mes arba dešinieji. Kažkas kris - arba Lietuvoj įvyks perversmas arba prisijungsime prie ruSSijos, arba pagaliau išaus diena graži, kai "Komjaunimo tiesa" bus panaikinta. Kompromiso bent jau dabar nesimato ...1996 metais praradę sostą, šį kartą jie jo nebepaleis.