2011 m. spalio 4 d., antradienis

Kilimas, tik 50 litų

- Kilimas, didelis, tik 50 litų, - sušuko Balkanų moteris ir pradėjo rengtis.
- Kur? - dar spėju pasidomėti, bet kiek per vėlai.

Kai apmąstęs problemą paskambinau Balkanų moteris jau važiavo atgal, laiminga, nusipirkusi kilimą, kaip sakė beveik naują, didelį ir visai gražų. Prakeiktas internetas. Ir iš kur jame tokios pigios kainos, taip pamaniau aš ir pasidomėjau visai logiškai, o tai kodėl pardavė šeimininkai, gal labai per įkurtuves apvemtas ar kokios kirvarpos įsiėdę. Ne, jie gyvena Lazdynuose, jauna šeima, geri žmonės, ir tiesiog kilimas jiems per didelis.
O jei mes gyvename Baltupiuose tai jau mums tiks, ciniškai sau pagalvojau. Bet griauti gerą balkanišką nuotaiką(visada tu taip kai aš ką nusiperku) jau nenorėjau. Gal tikrai gražus ir bus kaip tik.
Kilimas tikrai buvo beveik naujas, beveik gražus, tik už 50 litų ir netilpo. Kojoms buvo šilta. Na pasitarę nusprendėme nieko čia tokio, kad durys neužsidaro į didžiausią kambarį ir kai kur prie knygų lentynų kilimo kraštai kiek užsiraitę į viršų. Taip savaitę kilimas pragulėjo, kūdikis kelis kartus užkliuvęs nuvirto, bet minkštai, juk visuose kambario kampuose buvo užsiraitęs į viršų turkų išradimas. Tačiau tie užsiraitymai Balkanų moteriai pradėjo kiek nepatikti, nors ir už 50 litų. Dar kelis savaitgalius kilnojome baldus ir bandėme gražiai įkišti kur nors tuos prakeiktus kilimo kraštus. Bet nepavyko. Kilimas nesusigulėjo, tad jo kraštai raitėsi į viršų ir durys niekaip neužsidarė.
Vakar lovoje Balkanų moteris prieš užmigdama pasakė:
- Bet geras kilimas. Tik 50 litų. O vasarą galėsime suvynioti ir pastatyti į kampą.
- Taip, - pritariau..
Tik liūdnai pagalvojau kur tas kampas šitam monstrui įgrūsti. Matyt ir mes į internetą. Pavasarį ieškokite kilimo po 50 litų.

P.S. Kilimą vis dėl to iškišome naujiems buto nuomininkams, beveik metus kankinomės...pusę to laiko kabojo suvyniotas man virš galvos miegamajame...Valio.

4 komentarai:

scania gti rašė...

Kilimo kampams yra vinutės, dvipusė lipni ir virbalai į kutosus. Na, ne į pačius kutosus, o į kilimo apsiuvą. Ir ne piršto storumo virbalai, aišku :)

Unknown rašė...

Gadinti kilimą beveik naują? Niekada.

Minis rašė...

Grazu ziuret, kad senas tekstas papildytas naujienomis. Kazkoks isbaigtumas gaunasi :)

Unknown rašė...

Tikras toks, gyvenimiškas blogas ar ne?