2012 m. rugsėjo 27 d., ketvirtadienis

Anarchistinis veiksmas



Ką gi, Keistų Knygų redakciją su visais laisvai samdomais  darbuotojais manau reikėtų padalinti per pusę lygiomis dalimis. Vieną pusę viename name priešais Charkovo Astorijos viešbutį 1918 metais ir kitą pusę kitame name ten pat ir tuo pat metu priešais Astorijos viešbutį kuriam laisvieji anarchistai jau užtaiso savo patranką ir tuoj iššaus  į miestą nuo per visas siūles traškančio noro galų gale ką nors realaus anarchistiško padaryti. Kai iššautų patranka  likusiai gyvai  redakcijos pusei vis dėl to leisčiau pabėgti.
Nes vakar taip gražiai susirgau ir pasirgau (Balkanų moteris   izoliavo nuo visų kambaryje su arbata) su dviem knygomis  dar  prieškubiline kaina po 10 lt per mugę – Serhij Žadan “Anarchy in UKR” bei Ballardo “Saulės Imperija”.  Ir aišku Keistų Knygų yra dar viena nuopelnas (arba juodas darbas, kaip pažiūrėsi): Bukovskio įvedimas į visiškai masinę kultūrą pas  mumi. Jau net baras Vilniuje Bukovskis yra. Nors vyresnioji dukra  sakė ne, ten pagal atmosferą joks Bukovskis, jau greičiau Makajovskis, tokia sovietinė hipsteriška priebėga.
Bet grįžkime prie knygų.
Ballardo šiaip stipri story  apie anglų berniuką japonų okupuotame Šanchajuje. O Serhijus Žadanas visiškai tobulas rašytojas. Kaifavau beveik nuo kiekvienos pastraipos..Jos taip gražiai sukaltos su kulminacija pabaigoje ir tikrai ties kiekviena  pastraipa  netgi priverstas esi stabtelėti. Pasiskonėti. Abzacinė literatūra. Tikra.
Bet šiaip  Keistos knygos leidžia ir komunistuojančią literatūrą. Taigi aš ir sakau  - redakciją per pusę. Tegu likusi gyva pusė po realaus anarchistinio veiksmo  ir toliau  leidžia knygas prisimindama revoliucinėje kovoje kritusius draugus.

Komentarų nėra: