2013 m. rugpjūčio 22 d., ketvirtadienis

40 kaštonų žalių



Mažė sode klauso Nijolės Ščiukaitės atliekamos dainos “40 kaštonų žalių”. Dainuoja kartu. Kartais paklausia :
-         Jūsų daina?
 Man iškart gėda. Ne, sakau,  kaip ir nemūsų, tik taip susiklostė. Aš pavyzdžiui jaunystėje klausiau Genesis ir Pink Floyd.  Na kartais ABBA. Labiausiai kaltas Vytaras Radzevičius, toks žurnalistas ir keliautojas. Bet kartais ir protmūšių vedėjas.
Protmūšiuose pas jį dažnai reikia spėti kokios senovinės  lietuviškos estradinės dainos autorių ar dainininką. Ir tai visiems dalyviams (ypač jaunesniems) beviltiški klausimai. Ir kai jausdavome, kad nei vienas iš komandos neturi žalio supratimo apie tai – rašydavome Ščiukaitė. Nes įdomi pavardė ir šiaip ant durniaus.
I r štai kartą Vytaras uždavė vieną po kitos senesnes lietuviškas dainas. Ir mes neturėdami išeities  parašėme atsakyme  - Ščiukaitė.
Ir po to sakė, jau šito klausimo tai tikriausiai nieks...mes ironiškai šypsojomės.
Kokios buvo didelės Vytaro akys, kai suprato, kad mes  vieninteliai atspėjome Ščiukaitę. Atsisukęs ilgai žiūrėjo į mūsų stalą. Kaip jis mus pradėjo gerbti, nuo tada atpažindavo ir net sveikindavosi.
Vyresnė tęsdama komandos  tradiciją “ant durniaus” tėvo dienos proga padovanojo man Ščiukaitės diską. Tai dabar ir sukam jos populiariausią dainą “40 kaštonų žalių”. Mažė jau net moka priedainį.
Taip visai netikėtai Ščiukaitės šlovė vėl plačiai sklinda  sode ir namie, visai netikėtai moteris iš archyvinio disko  vėl linksmai dainuoja apie kaštonus lyg prieš 40 metų būdama populiarumo viršūnėje...

Neįtikėtini populiarumo vingiai.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

čia i gyvenimo vingiu tema :

Siandien maciau mociute su uzrasu ant marskineliu angliskai

"If you want me, just smile "

Nežinojau kaip elgtis


Unknown rašė...

negi verkti, jei moteris dar kaip sakoma kaip uoga...diedukas gal koks pusgyvis ir perskaitys.
O šiaip tai naujų dėvėtų rūbų parduotuvių įtaka. Jei kainuoja 10 centų - į užrašus nežiūri.