2015 m. liepos 31 d., penktadienis

Bidzina ir Micheilas



Ilgų politologinių straipsnių apie Gruzijos situaciją mums nereikėjo. Politologais, ekonomistais ir apžvalgininkais mums atidirbo taksistai už tuos pačius larius.
 Taksisto Levano (apie 40) iš Tbilisio nuomonė:
-         Ne, penkių larių mažai. Septyni iki stoties. Va kai buvo Saakašvilis.tai per dieną surinkdavau 50 larių. Dabar per dieną geriausiu atveju tik 20 larių. Viskas sustojo. Kai buvo Micheilas visur vyko statybos, vagis sodino. Atrodė kažkas  iš Gruzijos bus. Į Europą už ausų tempė. Dabar kai Bidzina viskam vadovauja, tai....(keikiasi)....ir korupcija vėl, statybos  stoja, darbo nėra, Bidzina atseit pasitraukė nuo valdžios, bet iš tikrųjų tai jis viskam vadovauja ir organizuojasi sau milijardinius  biznius. Sau. Mafijos žmogus, tikras mafijozis. Jei bus teisingi rinkimai Bidzinos partijos tikrai  nebeliks. Ai, tiek to, geras tu žmogus, užteks penkių larių.
Taksisto Michos (65 metai) iš Batumio nuomonė.
-         Saakašvilis žudė žmones. Amerikiečius įsileido. Nuo pirmos klasės Saakašvilis liepė mokyti anglų kalbos ir kompiuterių. Žalojo taip mūsų vaikus. Amerikiečiai tikrai geria žmonių kraują, okupavo Kuveitą, Iraką ir Afganistaną. Sakot, Rusija atėmė Abchaziją ir Pietų Osetiją iš mūsų? O nereikia erzinti didelio kaimyno. Stalinas? Didelis vadas, gruzinas vadovavo Rusijai. Kodėl man nesididžiuoti?
Visa gruzinų politinių  nuomonių vaivorykštė ir telpa tarp Levano ir Michos nuomonių. Bet rusofilų mums pasitaikė netikėtai daug Gruzijoje. To nesitikėjome. Ir šiaip beveik  visi taksistai klauso  rusiškos estrados.

Komentarų nėra: