2015 m. liepos 28 d., antradienis

Gruzija, oficialiai ir rimtai



Smagi  šalis, atostogauti verta. Tik nereikia tikėtis europietiškos tvarkos, reikia atsipalaiduoti ir mėgautis Gruzija.
Ką mes galime rekomenduoti.Gailėjomės nebuvę Stepancmindoje ir Vardzia.
Tbilisis, dvi dienos užtenka, sieros pirtys, pasivaikščiojimai po Senamiestį, vakarinis Tbilisis, Mccheta - vienas laris maršrutke nuo Didube metro stoties.
Gyvenome senamiestyje, Abanotubani rajone, tikrame sename kieme su vietiniais gyventojais. Patiko.


Kachetija. Signakhis. Iš Tbilisio nuo stoties 6 lariai žmogui maršrutke iki Signakhio. Keturios dienos. Vyno turas, David Garedža vienuolynas, Lagodekhio nacionalinis parkas, šv.Ninos vienuolynas - 2km nuo Signakhio su originalia maudyne, prižiūrint vienuolei, šventame šaltinyje.Gyventi rekomenduojame pas Zandarašvilius. Jie labai artimi Lietuvai, vieno iš Zandarašvilių vaikas gyvena Anykščiuose...


Adžarija, Batumis. Traukiniu iš Tbilisio pirma klase per 5 h.. Jau atidaryta Batumio geležinkelio stotis. Vagone kondicionuotas oras, WiFi, nemokamas min.vanduo, bet krėslai tik sėdimi. Kupe nebėra. Kaina apie 23-26 larius vienam. Gyvenome Machindžauryje, Batumio priemiestyje.Mums tiko.


Juodoji jūra, akmenuoti nelabai švarūs pliažai, Batumio lyno kelias su koncertu viršuje virš naktinio miesto, delfinariumas, minizoosodas, dainuojantys fontanai, pasivaikščiojimai krantine, Ureki juodojo smėlio pliažas, Kobuleti pliažas, Turkijoje galimas šopingas, prie pat sienos prekybos centras, sieną kirtome per 0,5 h, Gonio ir Petre  tvirtovės, pats efektingai margas Batumio miestas.

Maistas. Išranki mažė labai pamėgo adžarulius, tai chačapuriai su įmuštu kiaušiniu, bei odžachurius, keptos su mėsa bulvės. Vyresnius žavėjo adžapsandalis (baklažanų troškinys), ostris ir chinkaliai su įvairiais įdarais. Aišku tkemalio padažas. Boranis - sūris keptas svieste. Turkiški ledai Batumio turkų rajone. Bet ragaukite viską, šašlykai nebūtini....



Komentarų nėra: