2009 m. rugsėjo 8 d., antradienis

Rugsėjo pirmoji po filologijos berželiu

Kaip dar nurodė BRSN tik aukštos tautinės savimonės tauta gali vykdyti imperinę plėtrą. Anglų valdantysis isteblišmentas dažnai baigęs kokią klasikinę filologiją ten kur reikia. Pagal britų supratimą valdyti tokio išsilavinimo žmonės labai tinka.
Remdamasis šiomis dviem atraminėmis tezėmis pažvelgiau į šiųmečius fuksus, kurie stojo į būtent tuos mokslus(filologijos, istorija, antropologija, žurnalistai tai jau ne), kurie kuria/kurtų Aukštąją tautinę savimonę. Žvelgiau praktiškai, net atsistojęs ant suoliuko virš fuksų, kurie blaškėsi po filologijos berželiu Sarbievijaus kieme išvedžiojami po savo auditorijas.
95 procentai merginų ir net mis Lietuva kažkada Martirosianaitė. Vien šios tamsoko gymio misės pavardė jau yra labai simboliškai parodanti galimą mūsų ateitį. Tikėkimės tarp šių 95 procentų bus kelios putinaitės irgi šerelytės. Likę penki procentai vizualiai vyriškos giminės, tad viliuosi bus tarp jų rašantys be ašarodaros.Gal sukurs kuris gerą lietuvišką romaną, nemoterišką.Tiesa dalis taip vadinamų vyrų manau linkę universiteto mūruose pasislėpti nuo pasaulio iššūkių.Tik jokiu būdu neišgyventi gyvenimo: keli klasikinės filologijos vaikinukai praėjo pro mane. Smarkesnis vėjo šuoras galėtų juos nupusti, jei jie tuo metu nesilaikytų tušinuko.Vienžo liūdnokas reginukas.

Bet praėjo vienas anglų filologas tamsiu kostiumu lyg išgriuvęs iš Imperijos darymo puslapių. Aukštas, tvirtų akių bernas, ir kelnių galus susikišęs į kaustytus gatvės muštynių batus. Pabrėžtinai.
Gal visgi bus gerai?

4 komentarai:

Goodnight rašė...

Žiūrėjot, tai tik į filologus/es. Istorikai, antropologai ir archeologai rinkosi po liepa. Kaip visad.

filologė rašė...

Vyriškiausias mano kurso bernas pasirodė gėjus. Dar vienas buvo panašus į vyrą, jį išsigabeno materialiai visapusiškai aprūpinta madam iš tikrojo užsienio. Kiti buvo neaiškios išvaizdos ir orientacijos nupiepėliai, iki šiol nieko neparašę (ar gal tik nepaskelbę?). Polišinelio paslaptis, kad šiais laikais filologiją renkasi tik jau visiškai beviltiški atvejai su apverktinais balais. Deja.

amliw rašė...

Stokit, mergaitės, į fiziką... :)

Unknown rašė...

FOO, miestetis esmi. Medžių neatskiriu...
Filologai juk irgi gali būti geri vyrai?