2009 m. spalio 15 d., ketvirtadienis

Filologijos berželis – 2

Filologijos fakultete moko labai vertingų dalykų. Aš tarkim įsivaizdavau kad suvidurkintas filologas yra piršto storumo akinių stiklais ir sunkiai besiorientuojantis erdvėje, jeigu tai ne bibliotekos lentynos – bet ne iki tiek...
Spalio viduryje pirmakursiai filologai rašė darbelį anglų kalba kaip orientuotis Universitete. Primenu: nuo rugsėjo 1-osios jau praėjo apie 40 dienų. Nejuokauju, dauguma iki šiol nežino kur švaresni tualetai arba kaip patekti į retesnį kiemelį. Tai ne anekdotas. Mano dukra iš šio darbelio gavo aukščiausią balą. Nes sena vilnietė, tad Universitetą buvo mačiusi anksčiau. Kiti nesugebėjo teisingai parašyti, gavo mažesnius balus....

P.S. Matyt Universitetas išduoda filologijos bakalauro diplomą kai įsitikina, kad kandidatas jau sugeba pereiti Universiteto kiemeliais nepaklydęs. Tada atsiranda viltis, kad žmogų galima išleisti ir viešon erdvėn..

6 komentarai:

liutus rašė...

ei, tu man lieki skolingas tuos storastiklius akinius ir kokius nors neorientacijos sukėlėjus (NB, it can be illegal). Ačiū :)

Unknown rašė...

tik nereikia jungti skaitliuko:))

Valentina rašė...

Teko isitikinti, kad mokyklos irgi isduoda baidimo pazymejimus tiems, kurie net knygos akyse nera mate :) Tad neprosal ir su kiemeliais jiems susipazinti :) Pasvarstymai, gal teko Jusu dukrai ekskursija po biblioteka pravesti? Siamet nemazai is filologijos fakulteto turejau :)))

Unknown rašė...

Valentina, dukra ir tavo blogą skaito:))

liutus rašė...

Ukbaro filologija

Kartą per penkerius metus Ukbaro universitete vyksta priėmimas į Ukbaro filologijos specialybę. Dažniau negalima, net tik dukart per dešimtmetį nuo Liu kalno į Ukbaro pusę nulipa Vienintelis Ukbaro Filologas (VUF).

VUF nemoko studentų, kaip ir ką rašyti. Taipogi nemoko, kaip ir ką skaityti. Anei kaip ir ką suprasti. Pirmąją kiekvienos paskaitos valandą VUF tiesiog žiūri pro senos auditorijos langą į lietų. Likusį pusvalandį žiūri tiesiai priešais save į studentams nepasiekiamus dvasinius tolius.

Talentingiausieji VUF studentai išmoksta įžvelgti dvasinių tolių prieangį ir sėkmingai išlaiko egzaminus, į visus klausimus atsakydami tylia šypsena arba labai tyliai ir grakščiai skambindami akustine gitara. Kai mirs VUF, patsai tyliausias studentas taps naujuoju VUF. Niekas to nesužinos. Ukbariečiai tiki, kad Vienintelis Ukbaro Filologas toks pat nemirtingas, kaip ir Liu.

Unknown rašė...

Ukbaro filologija perkelta kur priklauso.