2009 m. spalio 28 d., trečiadienis

Penki punktai kodėl verta skaityti šį blogą

Penki punktai kodėl verta skaityti šį blogą
1. Jei žmogus nekuklus o dar vyriškis ant brandaus ir senio amžiaus ribos, yra rimtų įtarimų žmogus kažką žino ar gali pasakyti. Juk jei būtų jauna moteris, dar tik žengianti į brandą, aišku įdomiau ką ji parodytų nei pasakytų. Mano galva šis argumentas yra triuškinantis ir toliau neįrodinėsiu.
2. Blogo autorius reguliariai nusišneka/nusipaisto/nueina į lankas. Užtat smagu jį demaskuoti/koreguoti/parvesti iš pievų. Tuo šauniai užsiima keli ištikimi blogo skaitytojai. Prisijunk ir tu.
3. Blogeris nerašo apie savo profesiją. Sic!!!! Visiškas unikumas blogijoje. Gal ir jokios profesijos neturi, bet be pajamų nebūtų pasiekęs garbaus amžiaus. Ir kompiuterį turi. Vadinasi pajamos yra. Savaime įdomu.
4. Supratimas apie gramatiką ir kalbainiškus dalykus kaip prieš 20 metų. Po to akyse nematė jokios gramatikos vadovėlio. Tad blogo kalba bei rašyba įdomi kaip sovietinis reliktas.
5. Blogeris įsivaizduoja, jog žino viską ir turi jumoro jausmą. Tokiu būdu nuo pervargimo stanginantis pajuokauti arba žinių pertekliaus galvelėje(o dar kapiliarai pažeisti cholesterolio bei alkoholio) artimiausiu metu reikia tikėtis Vasaros 5 arba Parko 15A. Viliojantis laukimas. Tik įsivaizduokite – rėkiantis surištas su klava Gyvenimo Stebėtojas nešamas keturių sanitarų(dviese neįveiks) į palatą dažytą šviesiai žalia raminančia spalva. Verta laukti tokio vaizdelio kelerius metus(tai optimistinis variantas).

6 komentarai:

liutus rašė...

Įtikinai. Nebūčiau nustojęs skaityti ir taip, bet dabar nenustosiu dukart labiau :)

urvinis rašė...

Pastebėjau 2 abejotinas vietas, kurias noriu patikslint:

1."..jei būtų jauna moteris, dar tik žengianti į brandą, aišku įdomiau ką ji parodytų nei pasakytų."

Dėl parodymo įdomumo nesiginčiju. Tačiau pastebėjau paradoksalų dalyką: DEJA, daugumos moteriškos rūšies individų IR RAŠLIAVAS būna kažkiek įdomu skaityti tik kol jos dar "neįžengusios į brandą". Paskui kvaili romantiški panelių čiauškėjimai transformuojasi į "pagaliau pasigavusių ir įsikūrusių" namų šeimininkių pokalbius apie vyro maitinimą, vaikų auginimą, stiklainius, fitnesus, etc. Trumpiau tariant, vestuvės užbaigia pasakas.(Pavyzdžių blogosferoje matome akivaizdžių, konkrečius adresus nutyliu tik savo kailio saugumo sumetimais).

Pasitaikantys kiti atvejai dažniausiai būna arba irzliai depresyvūs,arba kaip kitaip perversiški. (moterys rašytojos)

2. "blogo kalba bei rašyba įdomi kaip sovietinis reliktas."
"nuo pervargimo stanginantis pajuokauti ..."

Žodis "stanginantis" disonuoja su aukščiau einančiu pareiškimu. Išsireiškimas "kalbainiški dalykai"- dar labiau. Prie sovietų mes taip nekalbėjome.
O "stangintis" man asocijuojasi su standinimu. Prievartiniu. Negerai asocijuojasi.

Anonimiškas rašė...

"Stangintis", t.y. "įtempti pilvo raumenis" daugumai žmonių ir moterų asocijuojasi su gimdymu. Kūrybiškai transformuota LKŽ įteisinta metafora ("Šlovingi tarybinės liaudies darbo žygiai pagimdo didingus meno kūrinius").

Buka rašė...

Nešamas surištas? Negi jau nebeleidžia aminazino? Šviesiai žalios sienos?

Eik tu sau, kaip pasikeitė durnynas nuo mano jaunystės laikų...

Arba Troy jį įsivaizduoja labai rožinėmis (tfu, šviesiai žaliomis) spalvomis...

Unknown rašė...

Liutus - dukart aukštesnis įvertinima nei galėjau tikėtis.
Stangintis juokauti - pervargus spausti iš savęs kinksmumą. Metafora, kas nesuprato.
Urvinis paie moetrų biografijos pabaigas vėl tiksliai. Vėl man keista.
Buka, supratai, kad durnyne dar nebuvau, bet чем черт не шутит

Valentina rašė...

Vienas matytas skyrius atrode taip - ilgas koridorius be langu, sviesios sienos ir paciantai, einantys pirmyn/atgal. Aminazinas niekur nedingo, kaip nedingo ir halapiridolis bei kiti istorijos tekmes patikrinti gydymo preparatai :) Tik sanitarai risdavo tik tuos, kad yra bais neramus. Kitus net po rajona pasivaiksciuoti isleisdav(ir dar isleidzia).
Tikimasi, kad Gyvenimo stebetojui visgi neteks apsilankyti mano kaiminysteje :)