2009 m. spalio 28 d., trečiadienis

Užuomazgų mazgeliai mazgosi

Nemanau kad pats Urvinis sugalvojo tokią gražią vyro amžiaus gradaciją. Bet jei nenurodo šaltinio, tai tenka priimti taip kaip yra. Nors dar kartą nusistebint.
Taigi citata iš Urvinio:
Trys gyvenimo etapai ;
-jaunuolis, romantiškas, dailus panelėms, graudus moterims, piktas sau ir pasauliui;
-subrendęs vyras, dalykiškas cinikas, viską žinantis, įdomus tik sau pačiam;
-senis, prisimenantis ir pasakojantis apie savo vaikystės medžius ir žuvis.
Dar iš sąmonės gelmių išplaukia Kazio Sajos patikslinimas kada pasensti. Havanos zoologijos sode seną vėžlį rengiasi maitinti graži mulatė. Vėjas pakelia jos suknelę, parodo kaip dieviškai mulatė sutverta. Ką tik apnuoginta mulatė susijaudinusi pabėga, vėžlys lieka nepamaitintas. Taigi Saja ir nurodo - senas kas gailisi nepamaitinto vėžlio. Jauni išeina iš zoologijos sodo prispausti mulatės vaizdinių . Vėžlio ir neprisimena. Labai aiški pasenimo riba.
Taigi aš tikslinu Urvinį, ne tik atsiminimai ryškėja, ir ne atsiminimų gausa yra senio požymis. Seno amžiuje atsiranda kažkoks gailestis ir supratimas. Mažo ir vėžlio. Visų viskame. Nedrąsiai pavadinčiau tą išmintimi. Tuo ir esi nepanašus į paauglius ar karjeros vyrą. Visus ir viską supranti, ar bent jau bandai. Manyje to dar užuomazgos. Bet tų užuomazgų mazgeliai mazgosi.

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

kažkodėl išvada netinka megztosioms beretėms :)

urvinis rašė...

"Nemanau kad pats Urvinis sugalvojo ..."

Įžeidei. Bjauriai. Kad aš, toks protingas, tris sakinius pats nesugebėčiau nenusirašinėdamas parašyt? Nuvalkiotos, visiems žinomos tiesos, sugalvoti šiuo atveju nereikėjo. Tik užrašyt žodžius. Utilitariškai tam atvejui, pritempiant prie Parulskio.

Tarp kitko, abejoju, kad Havanos mulatės tokios drovios, jog pabėgtų dėl vėjo kilstelto sijono, šmėstelėjusių šlaunų. Kazys Saja visada buvo melagis.

žmogus rašė...

O kaip suderintį išmintį su "žilė galvon, velnias uodegon"?

Minis rašė...

Nereikia derinti, tai tiesiog su amziumi atejes supratimas, kad vyras buvo suvedziotas visokiu pasiekimu troskimais, o ne teisingais dalykais. O viska pasiekus, arba supratus savo klaidas ateina teisingas nusvitimas :)

grumlinas rašė...

Hmmm... IMHO žmogus labiau panašus į sluoksniuotą žele - biškį jaunuolio, biškį brendylos, biškį seno marazmatiko. Tiesiog kurį sluoksnį užkabina įvykis ar mintis

Unknown rašė...

Grumlinai, vyras kaip žele tai vanduo ant feminisčių malūno.
Urvinis kaip visada nesuprato. Dėl to man ir kyla kartais pagrįstos abejonės dėl jo gebėjimų. Mulatė buvo nuoga po suknele. Mano galva net ir demokratiškasis Fidelis neleidžia taip defiliuoti po Havaną.
Minio paaiškinimas žmogui atrodo teisingas.

Anonimiškas rašė...

Tai ką, gaunasi, kad aš esu senas... Nes prisiminimų gausa verčia mane praetimi gyventi negu ateitimi. Kitą vertus, regis, esu paauglio ir senio mišinys, keista.