2010 m. liepos 14 d., trečiadienis

Nigel Farage, europarlamento oratorius

Ne visi EP miega arba kovoja už mažumų teises. Ten yra ir toks Nigel Farage, kurio pasisakymus tiesiog smagu skaityti. Jie išversti į lietuvių kalbą.


http://www.europarl.europa.eu/sidesSearch/search.do?type=CRE&term=7&author=4525&language=LT&startValue=0


Kelis perliukus perkeliu iškart:

***

Nigel Farage, EFD frakcijos vardu . – Europos Pirmininke – tai ilgai laukta diena. Mums buvo žadama, kad išrinkę pirmininką turėsime didį politinį pasaulinio lygio veikėją: žmogų, kuris bus politinis lyderis penkiems šimtams milijonų žmonių; žmogų, kuris atstovaus mums visiems pasaulyje; žmogų, kurio darbas bus toks svarbus, kad jam, be abejo, bus mokama daugiau negu prezidentui B. Obamai. Ką gi, bijau, kad viskas, ką gavome, esate jūs. Atsiprašau, tačiau po jūsų kalbos... Nenoriu būti nemandagus, bet, iš tikrųjų, jūsų charizma – kaip šlapia mazgotė, o išvaizda – kaip mažai gaunančio banko tarnautojo.

***

Esu priblokštas, kad bendras šios Komisijos vardiklis yra tas, kad didžioji dauguma jos narių – buvę komunistai arba labai glaudžiai su komunizmu susiję asmenys. Pats J. M. Barroso buvo maoistas. Siim Kallas, ne tik studentas aktyvistas, buvo netgi Aukščiausiosios Tarybos narys – ten buvo susirinkę geriausi komunistai. Baronienė C. Ashton vadovavo CND organizacijai ir iki šiol atsisako prisipažinti, ar paėmė pinigus iš Didžiosios Britanijos Komunistų partijos.
Dar galėčiau tęsti, bet pernelyg ilgai čia užsibūsime. Šioje Komisijoje yra mažiausiai dešimt komunistų, – jausmas toks, tarsi būtume sugrįžę į senus gerus laikus. Komunistai tikriausiai jaučia tam tikrą nostalgiją praeičiai. Tais laikais, prieš 60 metų, ant Europos nusileido geležinė uždanga; šiandien turime geležinį Europos Komisijos kumštį. 121 straipsnis – taiklus pavyzdys, kaip ir veiksmingas Graikijos pavertimas protektoratu.

4 komentarai:

Buka rašė...

Aha, išversti... tiems vertimams per metus skiriama milijardas eurų. :(

Anonimiškas rašė...

Filologai turi darbo ir tai gerai.

Anonimiškas rašė...

Šaunuolis Naidželas Faradžas, tai jau tikrai, ypač dėl raudonšiknių.

Unknown rašė...

Na jo mėgsta jis juos....