2011 m. gegužės 20 d., penktadienis

Kaimynas virš manęs

Kaimynas virš mano buto yra vardu Izraelis. Kartą per pusę metų užpila mane, bet aš apsidraudęs, tai net neremontuoju, o tik imu pinigus, o ir atneša jis man dar papildomai grynų už tą bėdą. Kaip ir susitaikiau su tuo..


Bet pasižymi įdomiu požiūriu į turtą. Apie tai rašinėlis.

Kai susitikdavome žiemą jis manęs pirmiausia klausdavo ar pas mane šalta. Šalta bute – atsakydavau, nėr net 20 laipsnių, gal tik 18…O jis man krečiamas drebulio sako, o pas mane +14. Balkone pasitikslinau? Ne sako, kambariuose. Teko išgirdus tokią įdomią informaciją net pažvelgti kas ten. Ogi, o joštvaraz, iki šiol dar nepasikeitęs langų į plastikinius. Pro tokius tarpus ne tik kad oras, o ir žiurkė gali įbėgti. Na pagalvojau, nieko nuostabaus, žmogus grūdinasi, žydai apskritai nevertina nekilnojamjo turto. Jų tautos istorija moko turtą laikyti tik kilnojamąjį, nes patys žinote…šiandien taip, rytoj kitaip.

Atėjo pavasaris, šiluma +14 jau ir lauke. Ūmai į kiemą įvažiuoja pati didžiausia mašina visuose kiemuose per penkis namus aplink – juodas naujas Citroenas C5 tiesiai iš gamyklos. Solidu. Izraelis išlipo iš mašinos ir gerą pusvalandį negalėjo nueiti. Glostė veidrodėlius, kapotą ir langus. Apeidavo ir vėl grįždavo paglostyti. Vyras taip glosto jauną žmoną kokią savaitę po vestuvių. Kitomis dienomis tupinėjo mažiau, bet įtariu gal kurią naktį galėjai rasti miegantį joje.

Ir štai vieną rytą didelis juodas sitroenas 7,05 pasuko iš kiemo, kuriame koks šimtas mašinų ir 7,05-7,20 bent 50 mašinų išvažiuoja į darbą. Pasuko ir didingai sustojo, nei pirmyn, nei atgal. Naujas, didelis, blizga, bet nejuda. 7,10 susirinkome keli skubantys ir pabandėme nunešti . Bandūra pasirodė net mums per sunki. Izraelis daužo kumščiu prancūzų š. per panelę, bet veltui. Atlikinėja visu kitus tokiu atveju būtinus veiksmus: maigo mygtukus, varto tech.vadovą ir riebiai keikiasi rusiškai.

Koks dvidešimt kaimynų apstoję ratu, pataria patarimus(pačius labiausiai nervinančius, ar turi benzino, o gal karbiuratorius ir.t.t) ir tylomis galvoja – ar reikėjo šalti visas žiemas dėl tokio šou?

7,20 kažkoks sitroenų guru patarėjas rasta telefonu lovoje gerai pataria, Izraelis paspaudžia tą kurią reikia knopkę ir mes bent jau nustumiame į šalikelę prancūzų inžinierių kūrinį.

Kaimynas iš viršaus dabar jau į darbą išvyksta kuo anksčiau(maža kas) ir visai nebeglosto automobilio. Atšalo ūmai jam visi jausmai tam C5. Visų vyrų karštieji jausmai trumpalaikiai.

O mes visi kiti džiaugiamės pirma pasirūpinę nekilnojamuoju turtu.

7 komentarai:

Giedrė rašė...

Tiesą sakant, matytas vaizdelis. Mano vienas pažįstamas kartą taip BMW glostė, beje, net ne savo. Jis šiaip jaučia nepaaiškinamą aistrą šios markės automobiliams. :D

Taškas rašė...

Geras tekstas.
Čia priėjo Grumlinas ir paaiškino, kuom skiriasi Citroen nuo visokiausio ten fokiško š...
P.S. (šlamšto)

grumlinas rašė...

C5 yra opelius su santechnika ;)
O siaip uzsiblokuoti gali bet kuris modernus gajdzys, kuriame perdaug kompiuteriu :D Todel niekaip neissiskiriu su Kibiruxu

Unknown rašė...

Vyrai glosto ne savo... tai jau standartas...
Galvojau Grumlinas gins sitro..išdavikas...

grumlinas rašė...

Matai, apie citrus as zinau ne mitus, o faktus ;)
Siaip C5 yra geras awto, o tai, kad nuluzo - shit happens. Siaip pakeleje nesu mates stovincio citro atidarytu kapotu ;)

Taškas rašė...

Perfrazuojant žinomą HFI frazę - visos mašinos yra geros. Su sąlyga, kad tai Ciroenai :)

Unknown rašė...

Lieku su opeliu, penkeri metai, jokios problemos. Kitą pirksiu vėl Opel Astra.Aišku - prižiūriu. Tepalus, filtrus pvz. keičiu pagal serviso knygutės nurodymus.