2011 m. gegužės 22 d., sekmadienis

Kokie yra tarptautiniai regbininkai

Į Vilnių regbininkai iš įvairių šalių gegužę atvažiuoja kiekvieną savaitgalį pažaisti. Ir su kai kuo bėdos yra, su kai kuo ne. Bet rašau būsimų regbininkų tėveliams, nebijokite Vilniaus Geležinio Vilko regbininkai yra normalūs, bent jau kiek man žinoma. Ir nuogi po Vingio parką nebėgioja.
Šėlioja užsieniečiai.
Anglai, kurių humoro jausmas yra visiškai kvailas, padarė pragaištingą įtaką regbio kultūrai. Štai ir Austrijos regbio rinktinė prieš keletą metų atliko masinį striptizą ant Gedimino 9 laiptų. Prieš savaitę nuogi po parką lakstė olandų regbininkai pagal savo tradicijas(tie kas pirmą kartą žaidė užsienyje privalėjo..). Anglų veteranai atėjo po dviejų naktų gėrimo tarantinuose apsirengę kaip Havajų šokėjos į aikštę. Bet mes žiūrime ramiai. Alaus po varžybų įpilame visiems lygiai. Vistiek aikštėje matosi esmė - regbis tai  rimtas vyriškas sportas, o po varžybų tai jau visokie atsipalaidavimai. Nes aikštėje visi per daug rimtai dirba, neatsipalaiduosi, jei atsipalaiduosi - išveš su greitąja.
Vakar ko gero pirmą kartą šį pavasarį žaidė tylūs ir normalūs regbininkai. Tai buvo lenkai iš Sedlce miestelio.  Jie beveik nieko neiškrėtė, į snukį aikštėje  neorganizavo, maloniai domėjosi kaip lietuviškai ačiū, prašau ir labas. Tik tikrino seselę, nes jo labai aptempti rūbai išryškino moteriškus privalumus ir lengvai nutrenktas lenkas krisdavo ant žolės kaip pakirstas priešo kulkos, kol atbėgdavo seselė.  Tada atsikeldavo. Bet tik tiek.  Nuogi nelakstė. Ir ačiū Dievui, reikės draugauti su lenkais. Regbio įvaizdžiui sveika.

Komentarų nėra: