2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Erzina "Samsonas" ir mane...

Pelnas bet kokia kaina
Keistoji kompanija "Samsonas" (dir. Gediminas Tilindis) turi keistai liguistą potraukį sovietiniai okupacijai. Be "Tarybinių" dešrelių ji sumanė nusivylusį dabartine santvarka lietuvos pilietį (-ę) pagirdyti "Tarybine" degtine ("Samsono" viešaisiais ryšiais užsiima "Integrity PR").
Kaip totalus mankurtizmas tokie produktai ir idealizuojamas okupanto įvaizdis atrodo 20 000 žuvusių už laisvę partizanų, daugiau nei 300 000 ištremtų į Sibirą ir apie 50 000 ten mirusių lietuvių (tarp kurių buvo apie 40 000 niekuo nekaltų vaikų, iš kurių apie 5000 žuvo) ir 50 metų okupacijos kontekste. Kas dešimtas GULAGO kalinys buvo lietuvis. Sutikite, sunkiai įsivaizduotume, kad Izraelyje ar Vokietijoje būtų nors menkiausia galimybė pardavinėti "Nacionalsocialistinį" vyną ar alų.
Įdomu ir kas tie dizaineriai, sutikę kurti "Tarybines" etiketes (visiškas nesusipratimas automobilis ant alkoholio etiketės) bei agentūra, ėmusisi reklaminės kampanijos kūrimo.
A.Paleckis tam tikroms institucijoms rūpi, o štai toks šalies laisvės pažeminimas monetos vardan – kažkodėl ne.
Iš dizainerio R.Jucaičio blogo(todėl  klaidų netaisiau):
http://www.dizainologija.lt/2012/02/pelnas-bet-kokia-kaina-arba-freak-show.html#!/2012/02/pelnas-bet-kokia-kaina-arba-freak-show.html
ten ir iliustracijos yra...

8 komentarai:

Taškas rašė...

Na, kad daktariška po 2,20 brandaus socializmo metais (pirmaisiais) tikrai gera buvo. Ypač pirmadieniais po darbo iškart LIETUVOJE žiūrint naują filmą. Vėliau - bulkutės po 3 kapeikas.

Unknown rašė...

Mumi smerkiam tamstą už sovietinę propagandą, ypač už bulkutes po 3 kap.

Anonimiškas rašė...

O paties každada pagirti beliašai prie tos pačios "Lietuvos"??

Unknown rašė...

Beliašai tai atskirame skyriuje: neliesti mano atsiminimų purvinomis rankomis...

Simas rašė...

Aš nekaltinčiau Samsono dėl tokių produktų. Kaip sakoma liaudyje - nekaltink veidrodžio jei snukis kreivas. Jei yra pirkėjų-mankurtų, kuriems tokios etiketės suteikia produkto išskirtinumą iš kitų produktų ir priverčia jį nupirkti (dėl sentimentų ar šiaip dėl bukaprotiškumo), verslas tuo naudojasi ir privalo naudotis. Nepasinaudos Samsonas - pasinaudos kokia nors kita įmonė. Jei bus tiesiogiai uždrausti žodžiai tarybinis ar pan. ir tokia forma uždrausta, tai jei ne tokia, tai kažkokia kitokia forma bet ta rinka bus užima (elementarūs ekonomikos dėsniai). Jei ta firma bus ne iš Lietuvos, tai iš Rusijos. Tad šioje situacijoje jau geriau tegul tą rinką užima lietuviai. Kas yra iš tiesų blogai, tai kad pas mus dar pakankamai daug tokių idiotų kuriems kyla ranka tokius produktus pirkti... Visiškai neįsivaizduoju kodėl - kažkoks Helsinkio sindromas ar kažkas panašaus, tik čia tautos lygmeniu.

Simas rašė...

Stokholmo, ne Helsinkio sindromas :)

Unknown rašė...

Simai, žmonės yra paprasti kaip 3 kapeikos ir juos reikia auklėti. Taigi toleravimas šiuo atveju tolygus kolaboravimui.

Anonimiškas rašė...

O man geriau- aš vegetaras, tad dešrelės manęs nedomina. Degtinė irgi, juk negeriu. Beje, mano tinklaraštyje galite pasižiūrėt nuotrauką (2010 metų) iš Klaipėdos, kur prie Smiltynės perkėlos stovėjo tskant kioskas, pardavinėjęs "Tarybinius čeburekus"...