2012 m. vasario 6 d., pirmadienis

Mes pralaimime karą šalčiui



Šalta. Balkanų moteris net nenueina dėl šalčio iki savo škodos, kuri šiltame garaže, bet tolėliau. Vargšas mano opelis dusdamas laksto už škodą ir dar kaip mano mašina. Gal ir gerai. Šalčio beveik nejunta, birbia sau parazitas po miestą ir ryja 98-ą benziną. Brangų.

Bet mūsų šeimoje šalčiui paskelbtas griežtas ne. Aš nedrąsiai pasiūliau, kad galima namie ir apsirengti kiek šilčiau įvertinant gamtos kaprizus. Du megztiniai ir apatinės  kelnės ir +17 kambaryje man pavyzdžiui nebaisu. Balkanų moteris į tai pažvelgė triuškinančiu žvilgsniu, jei tu ne vyras tai renkis dviem megztiniais. Tikri vyrai pasirūpintų šiluma namie.

Ji kovojo. Išbandė tokius dalykus:

Užsipuolė namo šilumos ūkio prižiūrėtoją.

Nagu krapštė ledą nuo lango ir sakė tai aiškus brokas, taip neturi būti. Skambink meistrams kurie statė. Atsakiau - tai buvo prieš 16 metų ir to meistro gal visi pėdsakai Žemėje jau ataušo.Kaip ir firmos. Pasmerkė.

Internete rado visus patarimus apie šaltį. Užklijavo visas numanomas skyles porolono juostomis, apdėjo langus antklodėmis. Vėl +17. Kai tai nurodžiau, atsakė, jei ne antklodė būtų +14. Dabar į namus įeini kaip į urvą, visur tamsa ir niūra. Tik Balkanų moteris susigūžusi kamputyje skrebena virbalais ir mezgasi mumi ir sau ką nors šiltą.

Net kai kaimynai nurodė ir pas juos šaltis eina kiaurai langus, nepatikėjo. Tik jos vyriškis gali būti toks abejingas šalčiui bei šeimai.

Mažylės lakstymas po šaltus namus jai irgi kelia siaubą. Susirgs tikrai susirgs arba suprakaituos ir prisilies prie šalto lango ir tada tikrai susirgs. Tada mes lakstome lėčiau, kad nesuprakaituoti. Iš tamsos mus seka akys ir nerimastingai judantys virbalai. Jaučiame visais savo dvasios fibrais, kaip pralaimime šalčiui ir mano kaip vyriškio įvaizdis ritasi velniop...

12 komentarų:

viz3 rašė...

Tikras vyras išrastų elektrinį šildytuvą.

Unknown rašė...

Tikras vyras pasiūlytų padaryti pietus iš penkių patiekalų, ir sušiltų, ir nauda...

viz3 rašė...

Beje, namo šilumos ūkio prižiūrėtojo užpuolimas yra ganėtinai veiksminga priemonė. Taisyklės paprastos: kuo daugiau reikalaujančių pakelti temperatūrą ir kuo jie aršesni, tuo šilčiau bus namuose.
Deja, galioja ir atgalinis dėsnis... kuo daugiau triukšmingų mėgėjų vaikščiot su megztiniais ir miegot su pūkinėm kaldrom, tuo mažiau rodo termometras.

Minis rašė...

Siandien vaiksciojau vienmarskinis, o vazinejau atsidares stoga :P

Unknown rašė...

Vot apie Ameriką nereikėjo..ir sunervinai galutinai...
Šiandien -15 pas mumi kaip ir šilta jau;)

viz3 rašė...

Kažkaip pagalvojau, kad gal tos visos problemos su šildymu sostinėj dėl neapšiltinto vamzdžio Neries krantinėj!? O ir meras su tuos savo tanku besivažinėdamas ar neužkliudė kokio kito vamzdžio? Gal kokį plyšį padarė ir sruvena dabar pro jį šiluma.

Unknown rašė...

VIZ3, OK!!!:)

grumlinas rašė...

Mjooo... kuo toliau, tuo labiau vertinu savo geresniąją pusę, kuri man net čajaus padaro ;)
O kaslink šilumos - rudenį iki šildymo sezono pradžios tą pūteklinį pečiuką panaudodavom, gal pabandyk - bo jei kūdikis sušals, bus nekas

Taškas rašė...

2 x 100 4Oo > -20

Unknown rašė...

Kūdikis mūsų užgrūdintas, neturi dar 3 metų o buvo tokiose šalyse kaip Belgija ir Uzbekija, niekas jam nebebaisu.
Taške, pažeisti Darbo kodeksą - niekada.

Anonimiškas rašė...

Troy, DK namie netaikomas. Čia taikomas Balkanų moters (BM), kodeksas, susidedantis tik iš 2 punktų:
1. BM visada teisi
2. Jei BM neteisi, žr. p.1.
Amen

Čia buvo Sveikas

Unknown rašė...

BMK - tikslu.:)