2012 m. rugpjūčio 14 d., antradienis

Sekuritatės naguose



Karpatų genijus sukūrė vieną bjauriausių soclageryje slaptųjų policijų – sekuritatę. Kalbama kad sekuritatę informuodavo kas ketvirtas rumunas. Tai buvo geriausias rezultatas soclageryje,  net geresnis rezultatas  nei Štazi, ten tik kas 6,5 informuodavo. Ir mes to paragavome, nors praėjo jau daugiau nei 20 metų po šių organų išformavimo.
Balkanų moteris kaip visada buvo teisi. Ji siūlė - į pietų kurortinį miestą reikia įvažiuoti rytą atsipalaidavus, vaikus ir moteris paleisti į pliažą, o  vyrams neskubanr bei gerai apžiūrint rinktis nakvynę. Mes gi pamatėme namą su vaikų aikštele, lauko virtuve bei trandafilais ir užkibome. O dar šeimininkė pasiderėjo taip rumuniškai – prašė 70 lėjų už kambarį ir sutiko iškart kai pasakiau – 60. Tik parodė neskriausti trandafilų. Buvo karšta ir mums vyrams vieta  buvo tinkama. Moterys kiek pasiraukė, bet irgi sutiko. Jūra netoli. Karšta.  Vaikai zyzia. Pliažas laukia.
Šeimininkė buvo visiškas  Karpatų genijaus  laikų produktas.
Ėjo iš paskos ir sekė ką veikiame. Ypač sekė vaikus. Visus sekė kas artėjo prie trandafilų.
Neleido mums suptis sūpynėse. Vaikams leido, bet nesmarkiai.
Kai pasinaudojome jos dukros kompu iškart puolė kaip žvėris ir nusirašė visus duomenis. Jeigu ką.
Kiek padžiūvusisu rūbus puldavo atnešti mums, kad neužimtų vietos ant virvės.
Kilimėlį guminį duše neleido dėtis po kojomis, jis buvo pagal ją dėl grožio, o ne kad grindys slidžios ir atkakliai  padedamas kaskart po gėlyčių vazonu. Net Balkanų moteris pavargo kautis (nes karštis +35) ir nebekilojo paskutinėmis dienomis kilimėlio, nes sekuritatės informatorė kovojo su savo klientais kietai. Nuo ryto iki vakaro.
Tik už poros namų buvo puikiausias viešbutukas su  gera kava, maloniais šeimininkais  ir vaikų aikštele. Būtume netingėję gyventume  ten..
Ir dar ta šeimininkė mus pasiuntė kitiems sekuritatės agentams į nagus susidorojimui. Mūsų šeimininkės paklausėme  kaip patekti į Techirgiolo ežerą  gydytis  purve ir kaip tai daroma. Tačiau  ji mokėjo tik rumuniškai, o mes kitomis visomis  kalbomis. Tai supratome prieiti prie ežeras tik per vartai, mokėti pinigas, eiti prie ežeras, teptis, po to maudytis, ten nudizmas, nes reikia viską ir visur išsitepti. Dar kažką aiškino, bet mes jau numojome ranka. Rasime kaip nors patys...
Radome. Apšepusi purvo gydykla ant ežero kranto buvo tikrai nuo Čaušesku laikų. Į  kairę moterys, į dešinę vyrai, o kas nori kartu – per vidurį. Mes patraukėme į vidurį. Kadangi šeimininkė sakė nudizmas tai greitai iššokome iš rūbų ir išsipurvinome kaip pridera  – visur ir viską. Moteris, ypač su šiuolaikiniais  virvelinio tipo apatiniais rūbais ir ištepta purvu kruopščiai, yra neaiški. Ar ji nuoga ar ne. Be akinių aš ir nelabai mačiau. Norint išsiaiškinti reikia priartėti nepadoriai arti. Aš neartėjau..  Kai kurių krūtys labai ryškiai svyravo, tai tos matyt buvo nuogos.  Deja, vyrai pagal savo anatominę sandarą turi kai kuriuos išdavikiškus daiktus. Ir net gerai išteptas purvu vyras matosi nuogas ar ne.
Kelias minutes mes su BM ramiai pastovėjome ir staiga pasigirdo  baisūs šauksmai nuo kasos. Atlėkė du žmonės sekuritatės veidais ir pakėlė rumunišką triukšmą. Būtų prieš 20 metų – būtų ko gero nušovę. Pirštais parodė kur blogis bei siaubas. Mes abu supratome ir greitai užsitraukėme ant storo purvo sluoksnio apatinius. Žestais ir mimika buvo  mums išaiškinta užsidėti akinius ir  kad nudizmas yra tik vyrų ir moterų atskiruose  skyriuose, kurie į dešinę arba kairę. Čia centre galima tik topless moterims. Jos tada dar nenuogos. Žemiau bambos jokių topless.
Taigi moralas. Rinkitės nakvynę Eforie Sud  kurorte bet kur tik ne Karmen Sylva gatvėje name 13A. Informaciją gaukite tik  iš kalbančių kokia užsienio kalba ir trandafilai yra rožės. Ir paklauskite šeimininkės ar ji pasiilgusi Čaušesku laikų. Jei pasakys da (rumuniškai taip) – tai maukite iš ten kuo greičiau. 

Komentarų nėra: