2014 m. birželio 9 d., pirmadienis

Iš emigrantų laifo: viena koja jau stovi tvirtai ant laiptelio. Du butai sveikinasi.


Tęsiu pasakojimą apie kilimą socialiniu liftu Anglijoje.
Stiopai sukako trisdešimt. Jis metė šitą anglišką provinciją, alkoholį, gyvūnėlius ant savęs, besijuokiančią merginą  ir išvyko barmenauti į Londoną. Ten pradės naują gyvenimą. Rodos kad gyvūnėliai sukrėtė net  Stiopą.  Sakė į provinciją negrįš. Liūdžiu, nes per Kalėdas man  matyt  neteks pamatyti Stiopos. Nors ką gali žinoti, ne pirmą kartą Stiopa metė gerti.
Mūsiškis  emigrantas liko naujame anglų name provincijos mieste. Sako situacija gerėja.. Nors ir po dezinfekcijos nuo Stiopos gyvūnėlių.  Trys anglų šeimos vis dar nesisveikina. Viena tūlžinga ledi iš apačios jau parašė oficialų skundą dėl per didelio triukšmo emigrantų  bute, nors oficialių įkurtuvių vakarėlio lietuviai dar net nedarė. Dabar stengiasi prisiskaitę norvegiškų siaubų nors vaiko vieno namie nepalikti.
Bet portugalų šeima jau sveikinasi dėl artėjančio futbolo čempionato, nes jiems labai rūpėjo  daugiau rasti draugų sirgimui  už Braziliją ar Portugaliją. Kai mūsiškis pasakė sirgs gal už Braziliją -  viskas, draugas, savas, šypsena iš tolo.
Dar labai maloniai sveikinasi viena gyvenanti labai graži anglė blondinė. Tai stebuklas, kad anglė ir gražuolė, bet būna ir taip. Pas ją reguliariai lankosi vis skirtingi anglų džentelmenai, tad ji kaip ir jaučia sielų  ryšį su lietuviais  emigrantais.
Tad po truputį, po vos vos, gal ir kiti pradės sveikintis.

Seksime ir informuosime apie mūsiškių socialinę sėkmę anglų name anglų rajone. 

Komentarų nėra: