2016 m. vasario 2 d., antradienis

Teroristas Stiopa



Man visada rūpėjo kaip atsiranda tie teroristai. Bet labai jų pamatyti netroškau. Teroristo pamatymas  dažnai  būna paskutinis  apskritai  bet ko pamatymas gyvenime.
Bet aš mačiau tikrą teroristą....
Stepans Bereznojs gyveno Piterbore, kur daug lietuvių. Jis gimė Daugpilyje, išaugino jį senelė  ir tai  savaime reiškė  blogą gyvenimo startą. Latvijos ukrainietis – dar vienas blogas ženklas. Ir aš kartą švenčiau gimtadienį Piterbore, kur  gėriau viskį, o priešingame kambario kampe stovėjo Stiopa. Jis stovėjo kampe su Nastia (jo gyvenimo meile) ir abu kukliai šypsojosi, tą dieną nė lašo negėrė abu, bandė pradėti gyvenimą iš naujo. Ir blaivūs jie atrodė lyg švarutėliai pleistrai  ant baisiausių gyvenimo žaizdų. Šypsojosi iš kampo  meiliai, abu bandė suvokti ką aplink  šneka lietuviai ir džiugiai atsiliepdavo pakalbinti rusiškai. Žmonės tokiais dvasingais veidais steigia gyvūnų prieglaudas, man tądien taip atrodė. Ir negeriančio Stiopos veidas buvo kukliai laimingas, kad tą dieną su juo neatsitiko jokios bėdos. O šiaip jau vos gimus Stepanui  fėjos padovanojo tokią gimimo progos dovaną  – visada būsi auka, nes depresyvusis Daugpilis, betėvystė, ukrainietis et cetera  ir užrašyta tai jam ant veido.
Nastia negalėjo gerti  alkoholio, kai išgerdavo  ji juokdavosi  ir be tikslo bėgdavo  laukais. Stiopa kartą Ukrainoje gėrė su vieno miesto milicijos viršininku atvežtą giminėms viskį, kad viršininkas surastų jam jo Nastią. Ji truputį išgėrė su Stiopos giminėmis ir išbėgo į laukus.. Milicijos  viršininkui viskis  patiko  ir jis rado Stiopai Nastią kažkur toli laukuose už miesto ribų.
Paskui  Nastia metė Stiopą. Mirė senelė. Stiopa  pradėjo vėl gerti. Ir dabar pacituosiu Daily Mail su žyma terrorist.

Upon landing, the 31-year-old - described as 'hopelessly drunk' - then approached customer service advisor Michael Stolborg-Price at the Essex airport with his middle finger in the air, calmly telling him: 'I want to declare I am a terrorist.'


Gavo metus angliško kalėjimo. Ir dar jam pasisekė. Galėjo nušauti  iškart oro uoste. O atsėdėjus   -   amžina  deportacija iš Jungtinės  Karalystės. Ir nenoriu aš čia šaipytis iš Stepans Bereznojs. Tiesiog kai kuriems žmonėms nelaimės yra įgimtos ir neištaisysi to nei maldomis, nei joga ar  jokiu geru elgesiu. Yra toks žodis -  likimas….
Visa istorija angliškai

Komentarų nėra: