2009 m. birželio 16 d., antradienis

Balkanų moteris:dvi siaubo kupinos naktys


Apturėjau dvi nuotykingas naktis. Specialiai į mėnulio kalendorių nežiūrėjau, bet...
Pirma naktis. Apie pirmą valandą išgirstu ašaras, Balkanų moters ir kitų balsus. Kažkoks mažo gyvūnėlio cypimas ir džiugūs krizenimai. Išlendu iš miegamojo - visi rėkia nesumindžiok. Ir tikrai ant grindų mažos šlapios dvi ausys. Pasitaisau akinius. Dvi ausys juda ir cypia. Kačiukas. Dar palieka balutę. Vėl visi rėkia:
- Apsimyžo. Valom.
Visi valo ir laksto aplink Ausių. Ausius greitai visus pagal sistemą savas - svetimas padaro savais, išskyrus senąją katę. Su ta riejasi visą naktį ir rytą ir kitą dieną. Atiminėja senosios katės mais-tą, ta atiminėja mažojo Ausiaus kūdikių maistelį.
Pasirodo kieme kuri supa apie šimtas butų vienintelė Balkanų moteris negalėjo užmigti pernakt girdėdama balkanišką dūšią draskantį pamesto kačiuko rėkimą.
Šiandien jau Ausius įtaisytas pas naujus šeimininkus. Tik kol kas dar jų nepripašįsta. Pas mus buvo geriau...

Antra naktis. Dvylikta.Tyku.
Pirma, tyku.

Antra. Baisūs garsai iš virtuvės. Atbėga Balkanų nervų kamuolys ir rėkia tu kaltas. Išbėgu iš lovos žiūrėti kur kaltas, kodėl?
Visa virtuvė aptaškyta krauju. Lubos, šaldytuvas, grindys. Įsižiūriu arčiau. Ačiū Dievui - ne. Palaižau. Spanguolių uogienė. Pasirodo uogienė buvo pagriebta plačiu balkanišku mostu, dangtelis nuskriejo Mostaro link ir spanguolės lėkė neįsivaizduojama trajektorija po visą virtuvės erdvę. Kadangi likau kaltas(matyt mano blogai užsuktas spanguolių uogienės dangtelis) valiau virtuvę aš. Balkanų moteris tylomis prisijungė prie valymo darbų po valandos ir pabaigė valyti viena...
Šiandien bus trečia naktis. Man neramu...gal tai ir yra pogimdyvinė depresija?

11 komentarų:

liutus rašė...

Trečios naktys nemeluoja. Ištvermės, brol :)

Buka rašė...

Valio Balkanų moteriai už gerą širdį. Bet eksperimentas su Ausiumi buvo pasmerktas iš anksto - katės niekada nesutars. Su šunimis sutaria puikiai, jei šeimininkas nekvailas, su kitomis katėmis - niekada. Maniškės nesipjauna, tik kai ėda ir miega. Tiesa, nelabai piktai, pro forma.

Buka rašė...

Dėl pogimdyvinės depresijos gali nebūkštauti, simptomai nepanašūs. Moteriškės be paliovos džiaugsmingai kikena ir nusišneka. Arba atvirkščiai: žiūri iš padilbų, visiškai nekalba ir gali padaryti ką nors baisaus (viena buvo nužudžiusi savo kūdikį).

Taigi nevaryk Dievo į medį...

grumlinas rašė...

You made my day! :)
O kačiukas tai nostabus

Unknown rašė...

Trečia naktis buo rami...

cgedas rašė...

va va, o kitos naktys?:)

Vilma rašė...

echeche :) tie kačiukai - vienas vargas.

Buka rašė...

"Užkandėlis", - nostalgiškai pasakė girnapusius, kai parodžiau jam kačiuko nuotrauką. Kai laikė Birmos pitonę, benamių kačių mūsų miestelyje buvo gerokai sumažėję...

Anonimiškas rašė...

Tai ne depresija, o motiniškas instinktas visiems kūdikiams: žmonių, kačių... Gal dar kokį kūdikį namo parneš - iš lizdo iškritusį paukščiuką, pavyzdžiui? :)

Anonimiškas rašė...

O kaip Ausius naujųjų šeimininkų nepripažįsta? Skatologiškai?

Unknown rašė...

Ausius jau gyvena gerai, priprato prie naujų šeimininkų.