2009 m. rugsėjo 16 d., trečiadienis

Totoriai ir alaus kaina

Totoriai naktimis ar net visą vasarą kai gerai uždera žolė jų arkliams Volynėje vis dar puola Vilnių. Iš kur toks išmislas – paklausite. Atsakau pagrįsdamas skaičiais.
Alaus kaina vidury gynybinės sienos, tai yra Senamiestyje, svyruoja nuo 5 iki 7 litų. Brangiau gal irgi yra, tiesiog manęs neįsileidžia į tokias vietas kur alaus bokalas virš septynių litų.
Dar primenu, kad Vilniaus miesto gynybinė siena baigta statyti 1522 m. gynybai nuo totorių. Vilniečiai sieną statė 19 metų, neskubėjo, matyt kaip ir bijojo totorių, bet nelabai...
Šiais laikais pakanka peržengti gynybinės sienos liniją kertant Bazilijonų ar Pylimo gatves ir alus pinga perpus. Trys litai ir putoja toks pats šaltas alaus bokalas prie Podhalės turgaus.
Baisi karinė jėga tie totoriai. Vis dar bijome gerti alų už gynybinės sienos ir karčemninkai priversti piginti alų iki nuostolių sau, kad prisiviliotų neatsargų alaus mėgėją.
O jūs sakote totorių jau nebūna prie Vilniaus...

2 komentarai:

grumlinas rašė...

Įdomi kainodara, vienok. Tiesa, man ji grynai teorinė, bo alaus nebegeriu - savo geležinkelio cisterną jau igėriau, kaip ir užteks ;)

Unknown rašė...

Kainodara graži - istorinė. Realiai gali žinoti kur eina gynybinė siena pagal bokalo kainą.