2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Jagas





Pamenate kažkada rašiau apiešiuolaikinių Romeo ir Džiuljetos vargus. Ji iš valgio moka tik kiaušinienę, o jis  - ėdrus parazitas - suvalgo visą jos šaldytuvą kol būna svečiuose.
Stebėjome  jaunimo dramą  su ryškiais komedijos elementais.
Bet dabar prasidėjo tragedija visai kaip  Šekspyro Otele. Iš už scenos išlindo niekingasis intrigų meistras Jagas. Kadangi veiksmas  vyksta Vilniaus rajone tai Jagas suprantama yra Jarekas. Džiuljetos mama visai dar nešpėtna moteriškė, turi didelį namą ir  irgi panoro turėti savo vyrą namie. Susirado Jareką, kuris turi autoservisą ir taip pat valgus. Jagas pasipiktino šaldytuvo tuštumu ir pasakė didelę kalbą. Jago kalboje buvo pabrėžti tokie faktai:
  1. Blogas pavyzdys kai jaunas  vyriškis nakvoja pas Džiuljetą. Mažasis Džiuljetos brolis pasakė, kad irgi tuoj vedžiosis į namus merginas. Visiems galima, o jam viena negalima. Broliukui tik aštuoneri.
  2. Kur ritasi pasaulis? Moralę diegti pradėsime nuo šio atskirai stovinčio namo Vilniaus rajone.
Romeo tai taip gražiai pasisakyti ir dar lenkiškai  nemoka. Jis tylus savaitgaliais sėdi namie, naikina savo šaldytuvo turinį ir siunta. Visai logiškai suvokia - Jarekas juk daro tą patį ką ir jis. Bet neteisingai sutvarkytame pasaulyje teisūs Jagai. Ir Romeo su Džiuljeta vis dažniau pykstasi ir jų santykiai iš šono žiūrint artėja prie paskutinio veiksmo....Tragedijos kulminacija bus matyt trumpas veiksmas  – dūris špaga ir arba Romeo arba Jagas.

Komentarų nėra: