2011 m. kovo 16 d., trečiadienis

Kaip tapti pasaulio piliečiu

…ir pergyventi dėl pasaulio vargų, domėtis kas vyksta pasaulyje bei dieną naktį sekti įvykius. Manote įstojau į NK95 ar kokių žaliųjų maoistų kuopelę, neee, padariau kitaip - prisipirkau akcijų . Iš įvairių pasaulio vietų bei agrarinių žaliavų fondų vienetų. Man dabar rūpi Brazilijos kalnakasyba, medvilnės geras derlius, Indijos automobilių pramonė, JAV automobilių pramonė, Silicio slėnio reikalai ir jau net nenoriu minėti vargšės tėvynės pramonės bei bankų.


Vasarį dar nusipirkau japonų monstro Hitachi akcijų. Ir analitikai patarė atkreipti dėmesį į Japoniją. Fundamentika atrodė puiki, su tokia akcija tik sėdėk fotelyje su single malt viskio taurele ir lauk krentant iš dangaus pinigėlių. Sulaukiau, mažom raidėm nepaskaičiau, kad vieną iš devynių Hitachi veiklos krypčių yra atominė energetika. Visos mažos raidės padidėjo  per šias dienas, kai cunamis nuplovė keturis gamybinius Hitachi padalinius ir palaidojo atominės energetikos veiklą. Japoniškos bėdos nuplovė man virš tūkstančio litų. Bet kaip aš skaičiau kas darosi Japonijoje, kaip pergyvenau, kad jie kuo greičau susitvarkytų. Ir gerai įsisavinau patarlę - svetimo skausmo nebūna.

Moralas – japonais tikiu, jie greit atsistos ant kojų ir Hitachi nepardaviau. Lauksiu kantriai it budistas lotoso pozoje. O gyventi žymiai įdomiau kai naujienos liečia tavo kišenę.

10 komentarų:

viz3 rašė...

Galvojant tema "japonais tikiu, jie greit atsistos ant kojų"...
Ant japonų numetė dvi atomines bombas, pas juos žemės drebėjimai griauna pastatus, cunamiai nušluoja ištisas gyvenvietes, jie turi jakudzas ir korupciją, bet nepaisant visų tų katastrofų vis tiek per 5 - 10 metų atsigauna ir klesti.
Mes per 20 metų nesugebėjom atsigaut.
Tai mūsų valdžia blogiau už japonišką mafiją, cunamį, žemės drebėjimą ir dvi atomines bombas kartu paėmus?

Anonimiškas rašė...

Palauk, nusprogusius reaktorius turės pakeisti kiti, o gal ir lietuviškas bus japoniškas.

Unknown rašė...

Viz3, taip.
Kiek žinau Fukusimos reaktorius projektuotas GE(amerikonų).

fanta rašė...

Šiomis dienomis jeigu tik įsijungiu kurį nors rusišką tv kanalą, kiekvieną kartą būtinai pataikau ant džiūgavimų, kad dabar japonai gal panorės daugiau dujų pirkti, ir dujos pabrangs.
O aš darau išvadą, kad tokiu atveju reaktoriai turėtų atpigti. O jei paieškoti dar kokį naudotą second hand ... Svarbu dabar kurstyti antiatominę isteriką šalyse, kur gaminami reaktoriai. Ypač tose, kurios šiuo metu yra įpusėjusios AE statybą, bet dar nemontavo reaktoriaus, o tik užsakė gaminti. Girdėjau, kad Suomija kažkokią itin modernią AES budavojasi. Su suomiais toks reikalas, aišku, nepraeitų, suomius į paniką įvaryt maža vilties. Bet gal yra kitų šalių, su labiau jausmingais gyventojais ir žaliųjų judėjimais.
Žodžiu, Sekmokas privalėtų dabar intensyviai dirbti šia kryptimi. Nepražiopsot momento, kai bus palankiausios reaktorių nupiginimo akcijos.

Unknown rašė...

Pirmąsyk parašei kaip doras lietuvis. Giriu.

fanta rašė...

Fakjū. Neišgąsdinsi tokiais pagyrimais. (Truputį susirūpinau dėl savęs pirmu momentu, bet, greit apsičiupinėjęs, įsitikinau: viskas savo vietoj).

viz3 rašė...

fanta, o aš girdėjau, kad mūsų pašonėj budavoja tiek rusai, tiek baltarusai po atominę elektrinę. Tai turbūt norėjai pasakyti, kad trečia reikalinga dėl garantijos? Na, jei nesprogs anos dvi, tai turėsim dar vieną galimybę?

Unknown rašė...

Trys atominės tai tvirtas kelias į šviesą tunelio gale.

Partizanas rašė...

Aš visada buvau ir, matyt, būsiu, prieš AE. Juk, pamąstykit, kas dar gali padaryti TIEK žalos, kiek AE??? Jokie ten mazutai, dujos, rūgštūs lietūs yra niekai palyginus su radiacija. Et, Troy'au, prašovei su investicijom. Į saulės energiją, vandens bei vėjo investuok, kad visokie Lubiai nemonopolizuotų...

Unknown rašė...

Partizane, tik rizika atneša pelną. Žaliosios akcijos jau dabar per brangios.